Подходящи цветя в саксия за подарък

Ако обмисляте да засадите цветна градина в саксия, има няколко вида цветя, които са подходящи за отглеждане в контейнери. Те включват здравец, гербери, цинии и слънчогледи. Можете също да избирате от едногодишни, като цинии, както и многогодишни като седуми. Предимството е, че тези цветя могат да се отглеждат и няма да увехнат за няколко дни, а ще радват вашите близки за дълго време.Подходящи цветя в саксия за подарък

Слънчогледи

Саксийни цветя за подарък - слънчоглед

Слънчогледите са чудесно допълнение към вашия дом. Те могат да бъдат отгледани от семена или закупени от градински център. За тях трябва да се полагат подходящи грижи и внимание, за да се осигури дълъг и здравословен растеж.

Здравец

Саксийни цветя за подарък - здравец

Здравецът е универсално цвете, което вирее отлично в саксии. Те имат много листа и цвят, който ще озари всеки дом. Ако не сте сигурни дали здравецът ще расте добре в саксия, има няколко неща, които можете да направите, за да му помогнете да расте успешно, като да го поливате редовно и да му осигурите нужната светлина.

Цинии

Саксийни цветя за подарък - циния

Ако все още не сте опитвали да отглеждате цинии в саксии, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да започнете. Първо, те предпочитат много слънчева светлина. Те също се нуждаят от добра циркулация на въздуха, което им помага да бъдат здрави. Освен това, можете да засадите цинии в почти всяка почва. Почвата трябва да е добре дренирана и богата на органични вещества.

Гербери

Саксийни цветя за подарък - гербери

Герберите са чудесен избор за саксии. Те могат да бъдат засадени още през пролетта или чак през есента, в зависимост от времето. В саксии те се нуждаят от добър дренаж и компост за саксии. Те се справят най-добре на непряка светлина, пряката слънчева светлина е твърде интензивна и може да причини изгаряне на листата. Герберите виреят при средни или ниски температури и се нуждаят от много циркулация на въздуха.

Импатиенс

Саксийни цветя за подарък - импатиенс

Impatiens растат като едногодишни в повечето райони. Те изискват филтрирана слънчева светлина сутрин, но са толерантни към частична сянка. В идеалния случай те трябва да бъдат засадени след преминаване на заплахата от замръзване. За оптимален цъфтеж и здраве импатиенсът трябва да получава два до четири часа слънце през деня и поне три до пет часа сянка следобед.

Алисум

Саксийни цветя за подарък - алисум

Цветята на Alyssum са страхотни за саксии поради тяхната гъвкавост. Те могат да растат в контейнери, големи или малки. Докато саксиите са идеални за стайни растения, контейнерите също са чудесен избор за засаждане на открито. Можете да изберете различни материали за вашата саксия, като пластмаса, теракота, дърво или керамика. Независимо от материала, важно е почвата да се дренира ефективно.

Кана лилия

Саксийни цветя за подарък - Кана лилия

Кана лилия е чудесно растение за отглеждане в саксии. Те са много устойчиви на широк спектър от условия и могат да оцелеят в хладни и сенчести места. Ако искате да отглеждате това цвете в саксия, можете да избирате между многото различни сортове, които са на разположение.

Хойхера

Саксийни цветя за подарък - Хойхера

Хойхерите са добър избор за градина в саксия. Растението се справя добре в различни почви и те ще процъфтяват само с едно торене годишно. Тъй като са издръжливи, можете да ги държите в саксиите им през зимата. Най-добре е обаче да ги преместите на защитено място във вашата градина, за да избегнете замръзване и прекомерна слънчева светлина.

Хелиотроп

Саксийни цветя за подарък - хелиотроп

Можете да отглеждате Хелиотропи в саксии, стига да са осигурени достатъчно вода и почва. Те се справят най-добре, когато се отглеждат на слънчево място, но могат да понасят и малко сянка. Трябва да поддържате температурата на почвата около 15 градуса, за да избегнете убиването на вашите новозасадени хелиотропи.

В случай, че търсите интересни саксиени цветя за подарък, можете да се доверите на цветарски магазин Top Flowers. Техните предложения разгледай тук.