Кредит за студенти или как да обезпечите своето образование

Финансовите ограничения могат да се окажат пречка за записването ви в университет. Изтеглянето на кредит за студенти обаче може да ви помогне да се справите с това, тъй като това ви осигурява надеждност и сигурност.

В статията ще обърнем внимание на студентските кредити и как те ще се погрижат за вашето спокойствие и по-светлото ви бъдеще. 

Кредит за студенти или как да обезпечите своето образование

Източник на изображението: elements.envato.com

Нуждаете ли се от студентски заем?

Ако ви се налага да балансирате между работа и университет и пак трудно покривате разходите си, вероятно имате нужда от финансова подрепа. Банка ДСК може да ви я осигури чрез отпсукането на студентски кредит. 

Това ще ви помогне да се съсредоточите върху обучението си и да подобрите оценките и знанията си, а освен това и увеличават шанса за професионален успех след дипломирането. 

Какви са критериите за кандидатстване?

За да отговаряте на условията за студентски заем, трябва да отговаряте на някои критерии.

Ето ги и тях:

  • В момента на кандидатстването за кредит сте записани в бакалавърска, магистърска или докторска програма.
  • Притежавате българско или европейско гражданство.
  • Вие сте на под 35-годишна възраст. 

Обезпечете образованието си с Банка ДСК

Банка ДСК ви предлага множество предимства. Едно от тях е, че кредитът ви е гарантиран и одобрен от държавата, което означава, че не се нуждаете от поръчител. Освен това лихвеният процент не е променлив, както е при потребителските заеми, а е фиксиран и не надвишава 7%. 

Да не забравяме и гъвкавите условия на погасяване. След като официално се дипломирате, вие разполагате с 1 година гратисен период, в която да мислите за своето професионално развитие. След като тя изтече, ще можете да започнете с изплащането на заема си на равни месечни вноски в продължение на 10 години. 

Разбира се, можете да го изплатите и предсрочно, ако разполагате с тази сума. Няма да ви бъдат начислени никакви такси. 

Как се определя сумата на отпуснатия кредит за студенти?

Банка ДСК определя размера на кредита въз основа на оставащия срок до завършване на обучението. Гарантирано е, че всички разходи по семестрите ще бъдат напълно покрити.

След като сте одобрени за кредит, което вече разбрахте, че е безпроблемно, семестриалната такса са превежда директно на университета. Това ви освобождава от ангажимента вие да се занимавате с това. 

В случай че сте одобрени за заем за издръжка, средствата ще бъдат депозирани в личната ви сметка в началото на всеки семестър. Така ще имате финансова стабилност през цялата академична година.

Дори и да усещате, че сте във финансова безизходица, но искате да вземете правилно решение и да продължите обучението си, не се притеснявайте. Студентският кредит ще ви помогне да обезпечите своето образование. 

С лесния си процес на одобрение, изгодни условия и гъвкави възможности за погасяване, Банка ДСК може да бъде вашият доверен партньор към постигането на целите ви.