Екстремни приключения от Adventute Net

Adventure Net е български клуб, който организира екстремни спортове и невероятни приключения сред природата. Всичко започва през 2001 г. когато група ентусиасти създават клуба като начин хората да се забавляват и да опитват нещо ново. В наши дни, клубът предоставя множество активности, от които да изберете подходящата за вас. В настоящата статия ще разгледаме кои са те.

Каякинг

Каякът може да бъде вълнуващ и предизвикателен спорт. Той става все по-популярен в България като спорт и като развлечение сред природата. Адвенчър Нет предлага два вида каяк – речен и в язовир. Някои от локациите са язовири Кърджали, Искър и Голям Беглик, както и реките Струма и Арда. Най-хубавото е, че клубът организира и каякинг в различни други държави. Цените, които предлагат включват транспорт от и до София, нощувка в хижа по трасето, оборудване, както и лицензиран инструктор.

Рафтинг

Клубът Adventure Net е единственият към момента лицензиран клуб от Международната Рафтинг Федерация тур оператор. Това е гаранция за безопасни и безкрайни приключения, без повод за притеснение. Рафтингът е малко по-екстремен спорт от каякинга и често може да се проведе в бързи и неспокойни води. За щастие, опитният инструктор, който ще бъде с вас, ще се погрижи за вашата безопасност. В България можете да се насладите на рафтинг по реките Струма, Арда и Кресненското дефиле, а в чужбина – по реките Тара или Соча. В цените отново се включват транспорт, оборудване и професионален инструктор.

Каньонинг

Ако се интересувате да опитате ново приключение, помислете за каньонинг. Каньонингът включва движение през дълбоки реки и водопади, понякога с малко помощ от въжета. Този вид приключение включва също спускане с въже, туризъм по река и скачане от скали. Но какво прави тази дейност толкова уникална? Това е невероятен начин да се свържете с природата и да изпитате нов начин за изживяване на планетата.

Спортът каньонинг е разработен през 80-те години в Испания и Франция от приключенски настроени хора, които искат да изследват нови места. През осемдесетте те решават да направят каньонинга по-достъпен и безопасен. Идеята беше да се създаде нов вид спорт, който да позволи на хората да изпитат девствената красота на природата. Но не всеки е създаден за каньонинг. Хората с клаустрофобия вероятно трябва да пропуснат този спорт. Адвенчър Нет предлага катерене в Банско, с. Баня, Влахински водопад и още много.

Трекинг

Трекинг е вид планински преход, който ще ви преведе през колкото сложни, толкова и красиви маршрути, за да се доближите до най-прекрасните кътчета на българската природа. Всички преходи се извършват с помощта на опитен планински водач, който ще ви покаже безопасни пътеки и ще се погрижи за вашата безопасност.

Други дейности

Ако се доверите на Adventure Net, можете да изберете още от следните дейности:

  • Планинско колоездене
  • Конна езда
  • Организиране на тиймбилдинги
  • Организиране на детски лагери
  • Ски приключения
  • Още много