Защо децата се нуждаят от детски столчета за кола

Да имате детско столче за кола е едно от най-важните неща, които можете да направите за безопасността на вашето дете. Всъщност детските столчета за кола са предназначени не само да защитят вашето дете в случай на злополука, но също така помагат да се запази колата в безопасност. Затова е важно да намерите най-доброто детско столче за кола, за нуждите на вашето дете.

Обърнат назад

Поставянето на вашето дете в детско столче за кола, обърнато назад, е най-безопасният начин да се возите в колата си. Позицията с лице назад поддържа врата и гръбнака, както и намалява силите, които могат да причинят нараняване.

Седалка, обърната назад, е по-добра за вашето дете, отколкото седалка, обърната напред. Детско столче за кола, обърнато назад, е по-безопасно за деца под 3 години. Указанията за безопасност за столчета за кола, се основават на височината и теглото на вашето дете. Трябва също така да проверите инструкциите.

Обърнатите назад детски столчета, могат да бъдат хванати с предпазния колан на автомобила или могат да имат отделна основа. И двата варианта позволяват на вашето дете да се вози обърнато назад за по-дълъг период от време. Освен това някои седалки позволяват регулиране на височината на коланите.

Когато закачате детско столче за кола, трябва да се уверите, че то отговаря на всички законови изисквания. По-специално, седалката никога не трябва да се поставя пред активна въздушна възглавница. Той също така трябва да бъде инсталиран под правилния ъгъл на наклон. Трябва също така да се уверите, че детското столче за кола не се движи на повече от 2,5 см от първоначалното си положение.

Въпреки факта, че са по-тежки от обърнатите напред, те са по-безопасен избор. Това е така, защото намаляват риска от блъскане на главата и движение на главата. Още повече, че поемат по-голямата част от силата на удара.

Повдигащи седалки с позициониране на колана

Бустерните седалки са проектирани да повдигат вашето дете, за да гарантират, че предпазните колани на скута и раменете пасват правилно. Те също така осигуряват къса седалка, която минимизира прегърбването.

Правилното поставяне на предпазния колан предпазва стомаха, гръбначния стълб и главата на детето. Ако не пасне правилно, може да причини увреждане на вътрешните органи.

Бустерите също имат конструктивни характеристики, които помагат на колана за скута да стартира. Те идват с пластмасов водач, който илюстрира как правилно да позиционирате коланите.

Децата трябва да са навършили поне 4 години, преди да се возят в бустер. Те също така трябва да са достатъчно високи, за да се поберат на облегалка за глава на превозно средство. Повдигаща се седалка с висока облегалка е идеална за тази цел.

Повдигащите седалки с позициониране на колана също са най-добрият вариант за деца, които не поставят предпазния колан за възрастни. Те осигуряват повдигане на предпазните колани на скута и раменете, което помага за предотвратяване на наранявания при катастрофи. Бустерите могат да бъдат намерени в голямо разнообразие от стилове и могат да се използват както обърнати назад, така и в предни позиции. Най-добрата бустер седалка е тази, която пасва на вашето дете и вашия автомобил.

Въздушни възглавници

Изборът на детско столче за кола с въздушни възглавници е от решаващо значение. Въздушните възглавници са спасили стотици животи през последните години. Но те могат да бъдат опасни и за децата. Тези въздушни възглавници могат да се надуят бързо и могат да ударят дете при катастрофа с лек удар. Силата на въздушната възглавница може да причини тежки наранявания на врата, наранявания на гръбначния мозък и дори смърт.

Въздушните възглавници се издуват бързо, обикновено за 20-30 милисекунди. Те се задействат от сензор, разположен в седалката. Когато сензорът се задейства, въздушната възглавница ще се надуе. Силата на въздушната възглавница е много по-голяма, когато се надуе, и може да повдигне дете от седалката му.

Децата под една година са особено податливи на въздушни възглавници. Те имат големи глави в сравнение с размера на тялото си. Те също имат много чувствителен гръб. Въздушните възглавници могат да насочат сила към задната част на главата на бебето, което може да причини тежки наранявания на врата.

Главата на детето е по-голяма от тази на възрастен и е по-трудно да се поддържа изправена позиция, когато настъпи лек сблъсък. Децата също имат по-малки мускули на врата от възрастните. Това улеснява удара на въздушната възглавница в тила на детето.

Въздушните възглавници също могат да бъдат опасни за деца под 12-годишна възраст, ако седят на предната седалка на превозното средство. Препоръчително е децата под 12 години да седят на задната седалка на автомобила. Това е по-безопасно и ще ги предпази от удари от въздушната възглавница.