Задължителните обувки, които трябва да притежаваме през летния сезон

Лятото е на прага ни. Едно от най-хубавите неща на лятото е, че можем да носим любимите си летни обувки. Вече спокойно можем да извадим нашите сандали, мокасини, джапанки и маратонки без да се притесняваме, че ще ни е студено. Естествено трябва да сме сигурни, че в гардероба си ще имаме най-новите модни тенденции, когато става въпрос за дамски обувки. Независимо, че има вечни модели, е добре да разгледаме и новите предложения на пазара където е пълно с разнообразие от висококачествени летни обувки на различни доказали се във времето марки.

Три основни и задължителни вида летни обувки, които трябва да имаме в шкафа са:

Джапанки / чехли

Джапанките са едни от най-удобните и леки варианти на обувки. Те са идеални за носене през цялото лято. Било за плаж, за ежедневие или дори за по-официални поводи. 

Те са изключително гъвкави. Факта, е те изискват много по-малко производствен материал от всички останали обувки, благоприятства на тяхната гъвкавост. Един качествен чифт джапанки се изработва от леки и еластични материали и това се усеща, когато и обуем. Освен това позволяват на краката да дишат и се обуват и събуват изключително лесно. Джапанките ни дават повече свобода на краката.

Винаги залагайте на качествените марки доказали се на пазара. Така ще бъдете напълно сигурни, че краката ви ще носят най-доброто, което заслужават.

Едни такива са моделите на дамски джапанки Адидас . Марката е номер едно в цял свят от години и радва своите клиенти всяка година с невероятни качествени и разнообразни модели.

Източник на изображение: pexels.com 

Летни сандали

Те са практични и лесни за обуване, така че ако имате проблеми с носенето на нови обувки, които ви правят мазоли, то този проблем със сандалите е мираж. Те рядко правят първоначалните мазоли и протривания.

Те са страхотен избор за летния сезон, защото излагат голяма част от краката ни и им позволява да дишат. А колкото до стила, на пазара може да намерите уникални и разнообразни модели с интересни визии и цветове, както универсални, така и по-атрактивни. 

Сандалите могат да се съчетаят с най-различни модели дънки, официални костюми, рокли и др. Ако имате притеснения, че може да ви се хлъзгат краката, винаги може да изберете модел с каишка на глезена. 

Най-популярните видове сандали устояли на времето и до днес са:

Плоски сандали - те са най-срещания вид сандали за лятото. Характеризират се с тънка подметка, като могат да бъдат с отворени и затворени пръсти, с каишка зад глезена или с еластични страници. Те са идеални за по-високите дами, търсещи нещо семпло за лятото.

Сандали с ток - те са идеални за изтъкване на формата на глезените и за завършек на всеки свеж летен тоалет. Те са различни по форма, размер на тока и цялостен дизайн, но имат една обща характеристика - издължават формата на крака и го правят оптически по дълъг и фин.

Полуотворени сандали - те са идеални за разходка из града, за работа или ходене по плажа. Те са с изтънчен вид, който придава усещането на плетената обувка. Предимството им е, че позволяват да фиксираме крака си много по-добре.

Сандали тип “летни боти” - това са високи сандали с ток стигащи до глезена, Те са изключително стилни и лесни за носене, като комбинират формата на ботите с висок ток и проветривостта на сандалите.

Сандали на платформа - класическият избор на всяка дама изтъркваща своя ръст, без да подлага тялото на стрес от носенето на висок ток.

Те са перфектни за плажа, за разходки с приятели, пазаруване или дори работа. Имат много лека извивка на свода на крака, като предоставят отлична подкрепа на петата и пръстите.

Маратонките за всеки сезон 

Дори и през лятото нуждата от маратонки се усеща. Има много разнообразни модели създадени специално за летния сезон за леки преходи в планината, разходки по екопътеки или просто разходка из града с приятели. Маратонките създадени от дишащи материи са идеални през лятото. Така те ще позволят на краката ни проветривост и удобство и няма да допуснат спарване и неприятна миризма. 

Както всяко лято белият цвят е за предпочитане, защото се съчетава идеално със всички останали летни цветове.