Всичко, което трябва да знаете за избора на плочки за баня

Изборът на плочки за баня е един от най-приятните аспекти на обновяването на банята и дава тон на завършеното пространство. В края на краищата плочките са първото нещо, което хората забелязват, когато влязат в помещението ви, така че изборът на правилните е от съществено значение. Огромното разнообразие обаче може да доведе до голяма нерешителност. Можете да разнообразите и с прекрасен гранитогрес за баня. Самият дизайн на гранитогреса придава изтънчен и завършен вид, който допълва дизайна и приятния вид на помещението. Плочките се предлагат в много стилове, цветове и размери , могат да варират от светли и ефирни до тъмни и драматични. Можете дори да намерите плочки с текстура, естествени или лъскави.

Керамичните плочки за баня са чудесен избор по редица причини. Те са евтини, лесни за почистване и достатъчно универсални, за да стоят добре във всяка стая в дома. Освен това са устойчиви на петна и влага, което ги прави идеален избор за банята.

Порцелан

Гранитогресните плочки са отличен избор за подове в банята, тъй като са силно водоустойчиви. Порцелановите плочки се изработват чрез подлагане на висока температура на вещество, наподобяващо глина. Този процес, известен като стъклообразуване, втвърдява материала, като го прави здрав и издръжлив. Процесът включва също полиране, глазиране и изглаждане. Тези процеси са скъпи и отнемат много време, но резултатът е красива плочка, която ще издържи дълги години. Гранитогресните плочки са устойчиви и на повечето петна.

Стъкло

Ако сте уморени от фугите и типичните плочки за баня, помислете за поставяне на стъклени плочки. Те са лесни за почистване и не изискват часове търкане. Просто ги почистете с топла сапунена вода и мек почистващ препарат, например оцет. Стъклените плочки се предлагат и във всички цветове, които можете да си представите. Предлагат се и в различни размери, форми, шарки и покрития. Някои плочки се предлагат дори в перлени нюанси.

Ефект на текстура

Плочките за баня с текстурен ефект предлагат уникален естетически стил за всяка баня. Те създават триизмерен ефект и представляват основа за дизайна на помещението. Този стил се изразява в цялостно усещане за движение и хармония в пространството.

Мозайки

Мозайките са чудесен начин да добавите цвят и креативност в банята си. Тези плочки могат да се използват за стени, подове или дори за душ. Освен това те са издръжливи и лесни за почистване.

Камък

Ако разполагате с ограничен бюджет и искате да обновите пода в банята, може да помислите за варовик. Този камък е много по-евтин от гранита, мрамора или травертина. Въпреки че цената може да бъде плашеща, качеството и привлекателността на варовика го правят чудесен избор за банята.