Видове уреди и тяхната цена

Уредите са елементи в дома, които ви помагат по различни начини. Те могат да бъдат битови, електрически или дори бяла техника с транспортни дефекти. Основното предназначение на тези уреди е да ви помагат в различни дейности в дома. Предлагат се в различни видове, стилове и цени. В тази статия ще се спрем на някои от най-разпространените видове уреди и на тяхната цена.

Стандарти за енергийна ефективност на уредите

Стандартите за енергийна ефективност помагат на потребителите да спестят пари през целия живот на уреда. Те също така насърчават издръжливите продукти, които издържат по-дълго и намаляват тежестта върху потребителите и околната среда. По-енергийно ефективните уреди могат да бъдат по-скъпи в началото, но увеличените икономии на енергия могат да компенсират тези първоначални разходи. Разходите за по-ефективни уреди също намаляват с усъвършенстването на технологиите и увеличаването на разпространението им.

Федералните разпоредби изискват от производителите на уреди да отговарят на стандартите за енергийна ефективност. Новите стандарти за уредите се приемат чрез процес, който включва мненията на представители на индустрията и заинтересованите страни. Веднъж въведени, новите стандарти могат да предотвратят производството, вноса и продажбата на продукти, които не отговарят на стандартите. По-новите стандарти за уредите обаче не засягат вече инсталираното оборудване и производителите разполагат с гратисен период за продажба на съществуващия инвентар.

Потребление на енергия от уредите

Потреблението на енергия от уредите нараства с бързи темпове. Сградите и уредите използват 38% от общата крайна енергия, консумирана в света, като страните от ОИСР консумират повече от половината от това количество. По данни на Международната агенция по енергетика потреблението на електроенергия от домакинските уреди се увеличава по-бързо от това на сградите. Тъй като все повече хора притежават уреди, потреблението на енергия в домовете също нараства. В тази статия е направен преглед на литературата относно потреблението на енергия от домакински уреди.

Увеличаващият се брой на малките домакински устройства и електрониката води до по-голямо потребление на енергия в уредите. Това спомага за повишаване на жизнения стандарт, особено в развиващите се страни. Това е добре, тъй като повече домакинства ще могат да си позволят основно домашно оборудване. Енергийният отпечатък на уредите е голям, особено в страните, които са въглеродно интензивни.

Най-често срещани видове уреди

Уредите са части от хардуера, които изпълняват определена функция. Те могат да бъдат прости или сложни и се управляват от конфигурацията. Те могат да съдържат и хардуер и схеми, които им помагат да работят по-бързо. Някои често срещани примери за устройства включват оборудване за наблюдение на мрежата, защитни стени и NAS решения. Предназначението на кухненските уреди е различно за отделните домакинства, като много от тях се използват за приготвяне на храна.

Кухненските уреди се предлагат във всякакви форми и размери. Размерът на вашата кухня ще ви помогне да изберете подходящите уреди. Обикновените кухненски уреди включват хладилници, фурни, микровълнови печки и готварски печки. Всеки уред има отделна функция и стил. Например бавната готварска печка може да ви помогне да готвите с по-малко усилия, докато съдомиялната машина може да се справи с големи количества мръсни съдове. Някои уреди включват и килер.

Цена на новите уреди

Закупуването на нови уреди е скъпо, но има начини да намалите разходите. Като закупите енергийно ефективен модел, можете да спестите пари, като същевременно подобрите енергийната ефективност на дома си. Американският съвет за енергийно ефективна икономика препоръчва да се купуват уреди, които имат етикет EnergyGuide. Тези етикети могат да ви покажат колко енергия можете да спестите с всеки уред.

Цената на новите уреди варира значително в зависимост от гаранцията и други фактори. Някои уреди имат по-дълга гаранция от други, а някои се предлагат с по-обширна гаранция. Друга възможност е да закупите уредите от магазин за техника, който често прави отстъпка от цената при закупуване на няколко уреда. Възможно е също така да успеете да намерите отстъпка, като закупите модел от отворена кутия или от разпродажба, или да можете да се възползвате от отстъпки от производителя.

Ремонт на уреди след забавяне на наема

Независимо дали сте наемодател, или наемател, трябва да се уверите, че ясно съобщавате очакванията си и осигурявате надеждно обслужване. Също така трябва да имате солиден договор за наем, който ще издържи в съда. Това ще ви позволи да приспаднете всички разходи за ремонт от месечния наем на наемателя.

Един от най-добрите начини да намерите добър изпълнител е да проучите фирмите във вашия район. Търсете такива с добри отзиви. Също така установете дали уредите все още са покрити от гаранциите на производителите. Ако те все още са в гаранция, това може да има голямо значение за процеса на ремонт.