Тренировка за изгаряне на излишните мазнини

Специалистите по диети наричат ​​корема и мазнините по хълбоците проблематични, защото е трудно да се отървете от тях. Всъщност те са по-устойчиви на химически процеси в организма, отколкото подкожните мастни натрупвания в други области. Следователно, при отслабване обемите се топят първо на гърдите и ръцете, а коремът намалява последен.

Как да изгорим мазнините по корема, ако са толкова упорити? 

Подходете с разбиране на физиологичната страна на процеса и факта, че резултатите няма да бъдат бързи.

Мазнините са различни

Необходимо е да се прави разлика между два основни вида телесни мазнини – подкожни и вътрешни.

● Подкожната тъкан се натрупва между кожата и коремните мускули. Прави тялото меко (в най-добрия случай) или дори отпуснато. Лесно се натрупва поради излишните калории и лошата диета. Това се улеснява от бързите въглехидрати (пържени храни, бял хляб, сладкиши), печени мазни храни, съчетани със заседнал начин на живот.

Визуално излишъкът от подкожна мазнина в корема и отстрани е забележим, например, когато човек седи. Но за здравето такива телесни мазнини не са опасни, ако не се надвишава допустимият процент телесни мазнини (в зависимост от възрастта и пола).

Как да изгорим подкожната мазнина на корема?

Нискокалорична храна, комбинирана с умерено движение

Вътрешната мастна тъкан (висцерална, дълбока, коремна) се крие в коремната кухина около жизненоважните органи, именно от нея коремът се отпуска и придобивайки заоблена форма.

Това нарушава хормоните и метаболизма, може да изцеди вътрешните органи на коремната кухина и да наруши позата на тялото. Можете да ги изгорите с продължителни кардио натоварвания с ниска и средна интензивност в зоната за изгаряне на мазнини на пулса –като същевременно поддържате калориен дефицит и спазвате принципите на правилното хранене.

Тренировки, които помагат за изгарянето на мазнини

Във всекидневния живот харчим калории, които получаваме от храната, но изразходването на мастните клетки е процес, който трябва да бъде "стартиран". И това може да стане чрез спортни тренировки.

Кардио тренировка

Кардио тренировките са ефективен начин да се отървете от излишните килограми и мастните резерви. Но за да стартирате механизма за изгаряне на мазнини с помощта на кардио, са ви необходими поне 40 минути упражнения за отслабване. Едва след този етап тялото започва да консумира запасите от мастни клетки.

Кардио тренировката се характеризира с продължителна работа при приблизително еднакъв сърдечен ритъм – 60-70% от максималната стойност. С този ритъм тялото получава достатъчно кислород, за да окисли освободените мастни клетки.

Силови тренировки

По време на силови тренировки консумацията на енергия е анаеробна, т.е. без кислород. Тялото не „издърпва“ мастните клетки от магазините, нито окислява.

Но благодарение на образуването на млечна киселина, мускулните влакна се укрепват и увеличават. Това ускорява метаболизма, увеличава основния метаболизъм, отслабването настъпва не по време на тренировка, а след нея, по време на възстановяване на мускулите.

Силовите тренировки могат да ви помогнат да загубите мазнини, без да губите значителна мускулна маса.

Интервални тренировки с висока интензивност

Програмата се основава на редуване на темпото на упражненията. В период с висока интензивност тялото работи до краен предел, изразходва енергия, доколкото е възможно, изгаряйки мазнини. При ниска интензивност – има възможност да се отпуснете, събирайки сили за нов подход.

Тази тренировка изгаря повече мазнини от обикновеното кардио и по-бързо. За 20-25 минути губите повече мастни клетки, отколкото при едночасова кардио тренировка.

Правилното хранене за изгаряне на коремните мазнини

Отслабването е сложна работа, която съчетава физическа активност, балансирано хранене, добра почивка и грижа за тялото.

И 80-90% от успеха на изгарянето на мазнини зависи от това как се храните.

Как да се храним, за да изгорим мазнините по корема?

● Не се страхувайте от въглехидратите. Тялото се нуждае от енергия – за ежедневна активност и за изграждане на мускули. Просто се спрете на нерафинирани пълнозърнести храни, които ще ви държат сити и енергизирани дълго време.

● Внимавайте за количеството протеин в диетата – то трябва да е достатъчно. Храненето с млечни продукти и морски дарове, месо, яйца, боб и други бобови растения може да намали риска от нови мазнини по корема и да поддържа тялото с протеини, за да поддържа мускулната маса.

● Заменете нездравословните мазнини във вашата диета със здравословни. Авокадото, червената риба, ядките. Нерафинираните масла (тиква, ленено семе, маслина, сусам и др.) помагат да се победи гладът и не се съхраняват в кръста.

● Балансирайте диетата си, така че да имате пълна закуска от въглехидрати и протеини. За обяд изберете въглехидрати със зеленчуци – имате нужда от енергия. По-добре е да приготвите вечеря с протеин с добавени фибри. За закуски използвайте плодове, млечни продукти, ядки.

● Не забравяйте да пиете вода и да консумирате фибри под формата на зеленчуци, плодове, гъби.