Най-новите трендове при осветлението за кухня

Статия предоставена от LightLuxury.bg

В този материал ще разгледаме най-новите тенденции при направата осветление за кухня и ще ви дадем някои предложения как да изберете най-добрия вид осветително тяло за вашите нужди. Изключително важно е да имате подходящо осветление в кухнята, независимо дали обичате да прекарвате много време готвейки или не. Интересен факт е, че в кухнята могат да се сложат най-разнообразни лампи - от големи полилеи до малки аплици. Те се различават по цена, размери, подходящи са за различни по-големина помещения и могат да служат за различни цели, за основно или за допълнително осветление. Какви обаче са най-модерните трендове, нека видим по-долу.

Ако мислите да създадете красива и функционална кухня, тогава ще искате да разгледате най-новите тенденции в кухненското осветление. Висящо осветление, месинг, акцентни лампи, малки атрактивни спотове и не на последно място LED ленти, подчертаващи шкафовете.

Осветление за кухня в индустриален стил

Ако сте решили да освежите кухнята си, може и да не е необходимо да променяте мебелите. Напълно вероятно е само ново осветление, да преобрази из основи цялото помещение. Много дизайнери добавят осветителни тела в индустриален стил, за да създадат контраст между светлите цветове, в които обикновено се изработват кухните, и железните орнаменти на полилеите, плафоните и аплиците. Индустриалният стил е много популярен и заради навлизането на минимализма в домовете на хората.

LED осветление за кухнята

Благодарение на LED лампите можете да получите красив и елегантен дизайн. Безспорно новите тенденции в дизайна са нещо, без което не можем, защото придават отличителност и чар. Осветлението за кухня с LED ленти и лампи е една от най-новите тенденции в интериорния дизайн. LED лентите могат да бъдат поставени на всяко едно място, където има ръб, за да подчертаят мястото и да осигурят допълнително осветление към плота например.

осветление за кухня

Висящи осветителни тела

Полилеите и пенделите са популярен избор последните години. За тях обаче трябва да разполагате с повече пространство и по-голяма височина на тавана. Като цяло красивите полилеи и пендели никога не са излизали от мода, но за съжаление кухните започват да стават все по-малки на размери и това води до необходимост от по-малки осветителни тела на тавана. Въпреки това, те си остават класиката, която може да се използва във всеки стил. Има разнообразие от дизайни, от които да избирате, включително такива, които пасват на всеки стил.

Осветление в кухнята, което е модерно и енергийно ефективно

Създаване на привлекателна кухня, която е едновременно модерна и енергийно ефективна изисква усилия. LED осветителните тела ще ви помогнат в тази задача. Можете да обзаведете една кухня например с много лунички, разпределени равномерно, които да ви осигурят основната светлина над плота и над мивката. Също така можете да добавите димери, с които да контролирате количеството светлина. Може да ви се прииска по-интимна обстановка или да имате главоболие и силната светлина да не ви е комфортна.

Осветление над мивката

Преди време единственото осветление в кухненската мивка беше флуоресцентна светлина, която хвърляше непривлекателна светлина върху всичко, което беше под нея. Модерното осветление над мивката е съобразено с това, че трябва да е колкото функционално, толкова и привлекателно. Често се поставят аплици и лунички, които насочват светлината към самата мивка.

Материали и стилове при кухненското осветление

Ако се чудите на какви материали да заложите при осветителните тела в кухнята. Въпреки че повечето хора избират кристал, стъклото също е добър вариант. Има и много нови цветове и материали, от които да избирате. Например различни видове метални покрития, пластмаси, стъкло, хром и дори злато.

В интериорния дизайн, често целта е да се гарантира, че всяка една мебел, акцент и лампа са в синхрон. Всичко трябва да бъде последователно и добре премислено откъм стил. В повечето домове има няколко различни вида и стилове осветителни тела. В случай че сега започвате да обзавеждате, опитайте се да не допускате тази грешка. Така ще получите красива и уютна обстановка, която ще е издържана и стилово.