Този лагер е най-добрият избор за вашите деца

Въпросът, който възниква преди всяка ваканция, е как детето да се забавлява, да спортува и едновременно с това да се развива интелектуално, без да го принуждавате да върши досадни за него неща. В Международния езиков летен лагер ЛъкиКидс в Банско участниците могат да играят на воля сред природата и да усвояват нови знания и умения. 

Този лагер е най-добрият избор за вашите деца, защото в него обучението по английски се извършва по най-модерни методи и се съчетава с различни укрепващи здравето активности на чист въздух.

Модерни методи на обучение

Ползите от езиковото училище са безспорни за всички съвременни родители. От голямо значение са методиките, по които се преподава, за да не се превърнат уроците в неприятно задължение и да не се постигне обратен ефект. 

При обучението на децата в ЛъкиКидс се набляга на аудио визуалните възприятия, които са в основата на много от най-съвременните концепции за изучаване на езици. Отлични резултати се получават при добилите вече популярност методи Монтесори, Слънчева педагогика и сугестопедия.

Отличителна особеност в програмата на лагера е приложеният принцип на проектно обучение. Децата усвояват нови знания по английски език чрез разработването на проекти по интересни за тях теми. Този иновативен подход вече се е доказал в образователните програми на водещите училища с обучение по чужди езици през последните години. 

Работата по проекти не само спомага за добро научаване на английски език, а и за придобиването на знания в различни други области на познанието. Лагерниците от всяка смяна имат една основна тема. Например това може да бъде Мултинационалности, а подтеми за различните нива по английски са произход на расите, езиците по света, традициите в Европейския съюз, националните облекла и др. 

Чрез темите децата усвояват и важните умения да правят презентации и как се работи в екип. Децата са разделени на групи според нивото им по английски. Всички, с изключения на начинаещите, ползват компютри и интерактивна дъска. Набляга се на интерактивно обучение, което протича под формата на игри и други интересни занимания. 

Веднъж седмично уроците се прехвърлят под открито небе сред невероятната природа на Родопите. Времето на чист въздух се използва за преговор, творчество и игри.

Спорт и занимания по интереси за всяко дете

Всеки ден в лагера е различен от предишния, защото освен езиково обучение, са предвидени много други активности като туризъм, пикници, ролеви игри, състезания, време за изкуство и др. Децата могат да се занимават с любимия си спорт: футбол, федербал, волейбол, планинско колоездене. 

Голям интерес сред по-състезателните натури предизвиква спортната игра пейнтбол. Всички деца ползват предпазни маски и жилетки преди целенето с топчетата с боя. Най-малките пък изпадат във възторг при пускането на хвърчила. Редовно се организират екскурзии до забележителности в района, планински преходи и пикници сред природата.

Най-вълнуваща за повечето малчугани е първата им среща с конете. Децата имат възможност да се научат яздят, а за почти всички това се случва за първи път.

 В лагера децата могат също развиват талантите си като пеят, танцуват и рисуват. Много посещаван е и курсът по готварство, където бъдещите шеф готвачи правят първите си кулинарни експерименти.

Времето, прекарано в СПА центъра, е сред любимите моменти за лагерниците. Те се учат да плуват в топлите био басейни на комплекса под ръководството на квалифицирани спасители. 

Каква е организацията в лагера?

Лагерниците са настанени в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Престоят е на база пълен пансион, а децата се чувстват като у дома си в уютната обстановка.

Участници в езиковия лагер ЛъкиКидс могат да бъдат деца на възраст между 5 и 15 години, без значение какво е нивото им по английски език. Има изискване за децата до 7 години да бъдат с придружител. Програмата е съобразени с възрастта на лагерниците. Храненето е 5 пъти дневно, а менюто е здравословно. Медицинско лице е на разположение по време на целия престой в лагера.