Течни торове за домати – екологично и работещо решение!

Подхранването е важен елемент в отглеждането на домати. От него зависи богатата и вкусна реколта. Ние от Аграра сме привърженици на органичното земеделие, затова Ви предлагаме естествени и безвредни торове, които ще Ви помогнат да осигурите необходимите минерали и микроелементи на Вашите растения. Течните торове за домати са лесни за прилагане и имат следните предимства: 

Течни торове за домати – екологично и работещо решение!

Източник на изображение: Pixabay.com

  • Дозират се лесно и точно. В някои от опаковките на торовете се предлагат мерителни съдове, с които дозировката е наистина много лесна и прецизна. 
  • Точната дозировка – спестява средства. Точното и лесно дозиране свежда до минимум загубите на препарата. 
  • Фактът, че торовете са течни позволява да се пръскат точно и равномерно, когато се прилагат листно.
  • Могат да се слагат в системите за напояване – безспорно най-голямото им предимство. Торовете просто влизат в следващото поливане и така се спестява много труд. Лесно, нали?
  • Могат да се използват с машини. При по-големи производители, когато е необходимо да се подхранят големи площи и се налага да се използват машини за наторяване в тях се слагат течни торове.
  • Могат да се приемат и чрез листата и чрез корените на растенията. Това също е голямо предимство. В някои случаи е добре да се напръскат растенията, а в други торът да бъде приложен почвено. Течните торове ви дават възможност за избор. 
  • Резултатите от прилагането им се виждат сравнително бързо – причината е, че те са готови за асимилация от растенията и затова и резултатите не закъсняват. 

Нашите агрономи Ви препоръчват следните органични течни торове, специално разработени за домати:

Тор за домати с леонардит и сапропел

Това е органичен биостимулант за домати, който влияе директно върху растенията! Предназначение: биологично активен екстракт от сапропел (органично вещество) за обработка на семенен (посадъчен) материал, за силен и здравословен растеж на растенията. Не е подходящ за ацидофилни растения.

Биостимулант за домати 

Биостимулант за домати за грижа за почвата и микробиологична стимулация! Екстракт от биологично активна органична материя от вермикомпост за стимулиране на растежа на домати и чушки. Основна употреба: февруари - август. 

Тор за домати и зеленчуци

Течен комбиниран тор за зеленчуков разсад, домати, пипер, чушки, краставици и други оранжерийни и външни зеленчуци. Поливайте зеленчуците с 0,5% разтвор (10 мл (1 капачка) / 2 л вода) на всеки 14 дни от февруари до август до плододаване и на всеки 7 до 10 дни по време на плододаване. Поливайте разсадите, деликатните и чувствителни зеленчуци с два пъти повече вода. Състав: C.2.1 NPK разтвор на минерален тор с микроелементи (бор, мед, желязо, манган, молибден, цинк) NPK 5-5-8,5 + (B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn).

Течни торове за домати – екологично и работещо решение!

Източник на изображение: Pixabay.com

Течен органо-минерален тор за домати и пипер

Органо-минералните торове "Органичен път OMS 3-2-5" са предназначени да задоволят всички основни хранителни нужди на растенията, да допълват почвата с органична материя и да насърчават нейната микробиологична активност. Фермерите отдавна знаят, че само здравата почва може да даде здрава и изобилна реколта. Органичната материя се извлича от компостиран пилешки тор с гарантиран произход. Балансираният тор е подходящ за домати, пипер, чушки, патладжани и сродни или физиологично подобни зеленчуци. Препоръчително е растенията да се подхранват с тора на всяко второ или всяко трето поливане. Трябва да се вземат предвид хранителните нужди, скоростта на растеж и физиологичната зрялост на растението.

Течен тор Биохумус за зеленчуци и плодове

Многокомпонентен естествен тор, предназначен за подхранване на зеленчуци и плодове. Влияе на правилния растеж и развитие на растенията. Осигурява необходимите хранителни вещества и подобрява състоянието на растенията. 

Органичните торове имат едно основно предимство - не замърсяват околната среда, като допълнителен плюс е и факта, че вкусът на доматите отглеждани без „химия“ е невероятен.