Можете ли да консумирате сурови семена от марихуана?

Може би само сте чували, че има много ползи от закуската със семена марихуана. Пробвайте да поръсите семена канабис върху любимата си закуска и ще видите, че няма да съжалявате. Всички знаем, че отглеждането на канабис в България е забранено, но притежаването на семена от канабис - не е. Причини са безброй, но една от най-основните е, че семената имат здравословни ползи за човешкото тяло. Ако сме разбудили любопитството ви, в магазини, като Seedsmafia.com ще намерите огромно разнообразие от различни семена марихуана, които да добавите към хранителния си режим. Конопеното масло също не е забранено, но ако не сте почитатели на маслото в тази му форма, то тогава семената, които можете да добавите към всяка една чаша кисело мляко или печиво, е по-вероятно да ви допаднат. Има много ползи от закуската със тези семена, за които вероятно никога не сте чували. Продължете да четете по-долу, за да разберете с какво допринасят те за вашето здраве.

Суровите семена на канабис помагат за по-здравословен начин на живот

Вероятно не се сещате често за семената от канабис и техните полезни свойства. Въпреки че хранителните продукти, съдържащи активиран THC, са чудесни за медицинска употреба, те са трудни за ядене. Точно заради тази причина, суровите семена от канабис са толкова добра хранителна добавка. Семена се отглеждат на различни места по света, като най-голямо количество има в Канада. От там се изнася по другите страни. Тъй като дори най-добрите семена на канабис не съдържат канабиноиди, тези свойства на канабиса няма да ви повлияят. Всички останали обаче ще ви се отразят благоприятно.

Отличен източник на протеин

Всеки, които някога е започвал да тренира е трябвало да разбере как работят протеините в тялото ни и защо са ни толкова необходими, за да функционираме нормално. Е, семената марихуана са изключително богати на растителни протеини. Ако сте вегетарианци или вегани, то със сигурност някои и преди ви е посъветвал да включите тези семена в менюто си.

Дори и обаче да сте месоядни, семената от канабис ще ви осигурят бърза и удобна алтернатива на месото с ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини. Винаги е добре да ги включите, независимо от менюто ви. Попитайте любимите си спортисти и фитнес специалисти за тях и сме убедени, че ще чуете само добри отзиви. Може да се изненадате колко много хора ги използват, докато се опитват да си набавят нужният протеин.

Вярно е, че има и по-богати източници на протеин от семената коноп, но те са изключително лесно смилаеми и това е огромната разлика.

Омега-3 и Омега-5

Семената на растението канабис също са най-разпространеният източник на есенциални омега мастни киселини в царството на растенията. Учените смятаха, че яденето на риба е единственият начин хората да приемат достатъчно омега киселини, за да останат здрави. Тези „омеги“ са аминокиселини, които са необходими за производството на протеини и за самия живот, но телата ни не са в състояние да ги направят сами.

Омега-3 мастните киселини помагат за насърчаване на работата на сърцето, мозъка и други жизненоважни функции. Те присъстват в цялото растение коноп или канабис, обаче в семената се намират в по-голямо количество.

Ако не можете или не обичате да консумирате риба, то тогава семената от марихуана са това, което ви е необходимо.

По-добър контрол на теглото

Семената от канабис ще ви помогнат и да наддадете на килограми и да отслабнете. Зависи каква е вашата крайна цел, която сте си поставили. Предвид това, че конопени семена са супер вкусни и засищащи, те са фантастични за хора, които искат да ядат по-малко количество храна през целия ден. От друга страна, те могат да бъдат превъзходна добавка и за тези, които искат да поддържат чистата си мускулатура. Допълнително вкусът им е приятен и не е по-силен от на другите храни, тоест можете лесно да добавите семената към всяка една храна, без да се притеснявате, че ще развалите вкуса ѝ.