Сравняване на новите телефони iPhone с първия модел от марката

Когато сравнявате най-новите iPhone с първия телефон от марката, трябва да вземете предвид няколко ключови точки. Първо, процесорът на съвременните айфони е много по-мощен от оригинала. Освен това имат система с двойна камера и по-голям дисплей. Вижте как са се развили моделите на марката през годините

Мощен процесор

Процесорите на телефоните от марката, съвсем естествено, се развиват непрекъснато, за да осигурят безпроблемна работа на устройствата.

Например, iPhone 10 на Apple има 5 пъти по-мощен процесор от оригиналния iPhone. Този чип е проектиран от Apple и има шест ядра, включително две високопроизводителни ядра и четири ефективни ядра. Това повишава производителността и ефективността, особено при многопоточни натоварвания. Освен това, има по-мощен графичен процесор, както и проектиран от Apple процесор за обработка на изображения и видео енкодер. Друга функция е Secure Enclave, която е от съществено значение за сигурността на Face ID. Този чип също подобрява живота на батерията, с до два часа по-дълъг живот на батерията в сравнение с iPhone 7 и iPhone 8 Plus.

Сравняване на новите телефони iPhone с първия модел от марката - iphone 1

iPhone X разполага с батерия от 2716 mAh, което позволява на потребителите да се насладят на 21 часа 3G използване с едно зареждане. Освен това има изцяло нов стъклен дизайн, който позволява безжично зареждане.

Система с две или повече камери

Системата с двойна камера на iPhone 10 обещава да осигури най-висококачественото заснемане на видео от всеки смартфон. Той също така предлага нов нощен режим за правене на снимки и видеоклипове. Телефонът разполага и с мощен чип A13 Bionic, който осигурява 20 процента по-бърз CPU и GPU. Освен това ще издържи цял ден с едно зареждане. Предварителните поръчки за iPhone 11 ще започнат в петък, 13 септември, а устройството ще бъде налично в магазините от петък, 20 септември.

Тези разполагат с нови сензори с по-голям размер на пикселите. Това позволява на сензорите да улавят повече детайли и да намалят шума. В допълнение към по-големия размер на пиксела, сензорите имат и по-широка бленда. Освен това съдържат повече рецептори за улавяне на светлината, което подобрява качеството на снимките.

Сравняване на новите телефони iPhone с първия модел от марката - iphone 10

Iphone 11 Pro е първият от телефоните на Apple с тройна камера. Този вид камера позволява използването на много повече светлина. Ще направи много добри снимки, дори и в тъмно помещение, без те да изглеждат насечени или като мозайка.

Размер на дисплея

Сравняването на най-новия iPhone с първия е добър начин да сравните два различни модела. Първото поколение iPhone беше пуснато преди десет години, а iPhone 10 е наследник на този телефон. Двата модела имат сходни размери и дизайн, като единствената истинска разлика е резолюцията на екрана. И двата модела имат стъклен гръб и матиран корпус на двойна задна камера.

Новата гама iPhone беше представена чрез събитие на живо на 13 октомври 2020 г. Всички модели разполагат със Super Retina XDR дисплей, по-бърза 5G свързаност, MagSafe магнитно зареждане и дизайн с плосък ръб за по-добра защита при падане. iPhone 12 Mini има 5,4-инчов екран, докато iPhone 12 Pro Max има съответно 6,1-инчов и 6,7-инчов екран. Новите iPhone също така разполагат със сензор Lidar за по-добра точност в AR приложения.

Сравняване на новите телефони iPhone с първия модел от марката - iphone 14 pro

Apple направи iPhone 14 Plus и iPhone 14 със същия чипсет, A15 и 5-ядрен графичен процесор. И двата модела са съвместими с 5G и ще поддържат eSIM. Резолюциите на екрана на моделите Plus и vanilla са различни, но и двата модела са с пълна HD резолюция и предлагат максимална яркост от 1200 нита. В допълнение към това и двете устройства имат традиционния прорез.