Спа през зимата - фантастично е!

Когато навън е студено и мрачно, когато ви дотегне да стоите у дома през уикендите, подарете си спа през зимата - фантастично е. 

Няма нищо по-хубаво от това да избягате от сивотата и кишата на големия град и поне за няколко дни да забравите за всички притеснения и проблеми. В планината е чист и свеж, природата е невероятна, а гледките неустоими. И вие можете да сте наслаждавате на цялата тази красота, потопени в топлия басейн или хидромасажната вана.

Шест причини да си подарите една прекрасна спа ваканция през зимата

Ще отделите време само за себе си и близките си

Зимата е идеалното време, в което да се поглезите с плуване в топли вътрешни или външни басейни с минерална вода, отмора в хидромасажни вани, масажи или престой в сауна или солни стаи. По време на престоя ви в избрания спа хотел за вас ще се грижи добре обучен персонал, а вие ще имате време да се насладите на една страхотна зимна почивка заедно със семейството.

Представете си само. Навън е студено, вали сняг, а вие сте на топло и уютно място заедно с най-близките и се наслаждавате на спа процедурите далеч от всичко, което ви прави нервни, сърдити и напрегнати.

Ще понижите нивата на стреса

Годината бе изключително тежка и неминуемо сте натрупали достатъчно стрес, с който трудно се справяте. Ако все по-трудно заспивате, усещате напрежение в мускулите и се чувствате тъжни и сякаш изпразнени от съдържание, спа процедурите ще ви помогнат да се заредите с енергия и позитивни мисли. 

Спа терапията, която се прилага в хотелите през зимата намалява напрежението и подобрява тонуса. А що се отнася до тревожните мисли, те изчезват в мига, в който се отпуснете в горещата вана или сауна и останете насаме с чувствата си.

Ще се погрижите за здравето си

Научно доказано е, че спа процедурите през зимата влияят положително върху здравето. Ежедневните процедури в хидромасажни вани, комбинираните душове, престоя в парни бани и солни стаи помагат не само за намаляване на стреса, но и облекчават синусите, намаляват главоболието и подобряват работата на кръвоносната система.

Ще повишите имунитета си

Спа терапиите засилват и укрепват имунната система и помагат на организма да се пребори много по-лесно със сезонните заболявания като настинки и грип. Почти всички спа хотели предлагат лечебни масажи, които се комбинират с посещения на парна баня, които има за цел да засилят активността на белите кръвни телца, които помагат на организма да се справи много по-лесно с вирусните заболявания.

Ще се погрижите на кожата си

През студените месеци поддръжката на кожата е изключително важна, тъй като студеното време и силните, мразовити ветрове я изсушават и я правят по-груба и лющеща се. Ако не искате и тази година да се чудите как да се погрижите за свежия ѝ вид, решението е едно - почивка в спа хотел. Там експертите ще се погрижат да възвърнат еластичността, свежестта и здравия ви вид на кожата ви и ще се приберете у дома не само отпочинали и заредени с енергия, но и подмладени. Спа процедурите, които можете да опитате, докато сте на почивка (и които със сигурност дават резултат) са различни козметични процедури, масажни техники, посещения в хамам, специални терапии за тяло, престой в парна баня или сауна и още много други.

Ще правите неща, които ви правят щастливи

Помислете си откога не сте си почивали и забавлявали истински. А колко неща сте искали да опитате, но все нямате време. С почивка в спа хотел през зимата и можете да  реализирате всичко, за което сте си мечтали. Разхождайте се, научете се да карате ски, плувайте, тренирайте във фитнеса, почивайте си с книга в ръка, мързелувайте без угризения.

Натрупали сте огромен стрес и напрежение? Чувствате се изгубени и сте без настроение? Не стойте повече в града, а си подарете една спокойна и релаксираща спа почивка през зимата.