Спа хотелът не е прищявка, а здраве

С всяка следваща година все повече хора избират да почиват в спа хотели и за това си има напълно основателна причина. Този тип хотели предлагат както незабравимо изживяване и почивка в луксозна обстановка, така и разнообразни СПА процедури, които са изключително полезни за здравето.

Осем ползи от СПА за физическото и психическото здраве

СПА означава “здраве чрез вода” и това е точно така. Но може да се допълни, че модерните СПА хотели включват към водната терапия и различни масажи, сеанси с ароматерапия, детокс програми, както и процедури за красота. Целият този комплекс от терапии и процедури носят много ползи за физическото и психическото здраве.

Помага за намаляването на стреса

Всекидневното напрежение, на което сте подложени в работата и у дома се отразява както на физическото, така и на психическото ви здраве. Натрупва се стрес, който ви кара да се чувствате нещастни, нервни и неспособни да се зарадвате на каквото и да е истински. 

Релаксиращите процедури в СПА хотел са чудесна възможност да се отделите от всички стресови ситуации от ежедневието, да се отпуснете и да откриете малко време за себе си. След СПА почивката ще се върнете по-спокойни, с чист ум, висока производителност и заредени с много енергия. 

Насърчава по-добрия сън

Ако имате проблеми със съня, водната терапия, комбинирана с релаксиращи масажи ще ви помогнат да се справите. Топлата вода в басейните стимулира чувството на релаксация и облекчение и повишава телесната температура, което от своя страна успокоява телесното напрежение. Масажите пък напълно отпускат мускулите, понижават кръвното налягане и регулират пулса, с което ви осигуряват дълбок, непробуден и здравословен сън.

Помага за намаляване на кръвното налягане

Масажите успокояват симпатиковата нервна система, която е отговорна за повишаване на кръвното налягане. А всички знаем колко опасно е високото кръвно налягане и какви рискове крие за сърцето. Процедурите в хидромасажната вана, както и масажите, които се включват в терапиите на СПА хотелите понижават кръвното налягане и едновременно с това увеличават сърдечната честота. Това стимулира кръвната ви система да работи отлично, да се радвате на нормални нива на кръвното и да подобрите работата на сърдечно - съдовата система.

Намалява токсините в организма

Горещите СПА процедури отварят порите на кожата, помагат на тялото да елиминира натрупаните токсини и едновременно  с това го насърчават да изгаря мазнини. Основен това дълбоките тъканни масажи помагат на тялото да разгради мастните натрупвания и да се справи с целулита. С други думи, след приключване на процедурите ще се приберете у дома с по-чиста и здрава кожа, с по-стегнато тяло и с по-голямо самочувствие.

Предотвратява появата на разширени вени

Проблемите с разширени вени са често срещани при хора, които прекарват часове наред стоейки прави. Ако и вие сте сред тях, масажите на краката в СПА хотелите могат да ви помогнат да предотвратите появата на разширени вени или ако вече имате този проблем да облекчат състоянието ви.

Намалява честотата на главоболието

Тъй като топлата вода отпуска тялото и намалява напрежението и понижава кръвното налягане, още с първата процедура ще усетите драстично намаляване на тежестта на главоболието. А ако комбинирате с масажи на главата и ръцете ще намалите и честотата му и ще усетите истинско облекчение.

Помага за намаляване на болките в мускулите и ставите

Ако страдате от болките в ставите и мускулите, СПА процедурите с топла вода ще ви помогнат да се почувствате много по-добре. Препоръчително е да съчетаете действието на водата с релаксиращи масажи на цяло тяло или с масаж на проблемите зони, за да постигнете още по-добър ефект.

Повишава нивата на щастие

Сред многото предимства на процедурите, предлагани в СПА хотелите е биологичният ефект, който имат върху тялото, особено по отношение нивата на щастие. Известно е, че по време на терапиите тялото освобождава серотонин, който е хормон, познат като хормон на щастието. Казано по друг начин, след няколко дни, прекарани в СПА зоната ще се приберете у дома по-красиви, здрави, енергични и най-вече по-щастливи.