Причини за поява на конденз върху PVC дограма

Има няколко общи решения за предотвратяване на конденз по PVC дограмата. Увеличаването на топлината в дома ви и преместването на всякакви растения в стаята може да помогне за намаляване на количеството вода, което се появява върху прозорците ви. Тъй като растенията имат високо съдържание на пари, те могат да допринесат за натрупването на конденз върху вашите прозорци.

Влага

Когато се монтира pvc дограма в дома, кондензът може да се превърне в проблем. Може да възникне поради различни причини. Прозорците с лошо качество може да имат неподходящ уплътнител, което позволява влагата да навлезе в рамката.

Освен че може да повлияе на външния вид на вашия дом, кондензът може да се появи и извън дома ви. В повечето случаи този конденз ще се образува върху външната повърхност на прозореца. Но може да се появи и отвътре. Температурата на външния въздух влияе върху кондензацията, както и броят на хората в дома ви.

Причини за поява на конденз върху ПВЦ дограма - влага

Въпреки че кондензът по прозорците е индикация, че вашите прозорци работят правилно, важно е да се отбележи, че може да означава и проблем с уплътнението. В допълнение към причиняването на повреда на рамката на прозореца, кондензът по вашите прозорци може да е резултат от наличието на влага. Независимо от причината, важно е да се предприемат стъпки за отстраняване на конденза възможно най-скоро.

Въпреки че модерните домове са направени да бъдат енергийно ефективни, влажността, която те абсорбират от въздуха, е проблем за много собственици. И въпреки това мнозина продължават да добавят влага към въздуха в домовете си, въпреки че кондензацията по прозорците им е предупредителен знак.

За щастие много PVC прозорци и врати са устойчиви на влага. Висококачествените PVC профили няма да се развалят дори при много влажен климат, така че няма да изискват честа поддръжка. Освен това рамките са подсилени с поцинкована стомана, което осигурява висока здравина и устойчивост. Това прави PVC прозорците и вратите идеалният избор за крайбрежни райони и високи сгради.

Кондензът е резултат от постоянното разширяване и свиване на вашите прозорци. Това постоянно разширяване и свиване натоварва уплътнението и причинява появата на малки пукнатини. Получените пукнатини позволяват на увеличени количества въздух да изтичат навътре и навън. Когато това се случи, може да изпитате локва от конденз върху стъклото на вашия прозорец.

Причини за поява на конденз върху ПВЦ дограма - цветя

Изтичане на въздух

Има редица фактори, които могат да причинят изтичане на въздух около pvc прозорците. Тези изтичания на въздух могат да повлияят на температурата в помещението и да увеличат сметките ви за електроенергия и отопление. Ако откриете течове, уверете се, че сте направили разследване и ремонт. Има няколко решения за предотвратяване на изтичане на въздух.

Един от методите включва уплътняване на празнината около прозорците или вратите. Проверете за пукнатини и пропуски. Тест за домашно въздушно налягане или енергиен одит може да ви помогне да откриете течове на въздух във вашия дом. Освен уплътняване, можете също да проверите уплътненията на вашите прозорци, врати и капандури.

Вентилация

Дори съвременната PVC дограма често има проблеми с вентилацията. Това е така, защото механизмът се износва и разваля с времето. Въпреки това, тези прозорци могат да бъдат ремонтирани с помощта на микровентилационен механизъм, който е по-рентабилен от традиционните методи. Използването на тази технология има много предимства. Можете да инсталирате това устройство в предварително направена конструкция, за да осигурите рентабилно решение за проблеми с вентилацията.

Причини за поява на конденз върху ПВЦ дограма - проветрение

Начини за справяне

След като сте проверили добре пвц дограмата за споменатите проблеми, има още няколко неща, които да направите, за да се справите с конденза. На първо място, премахнете всички причини за поява на влага. Не дръжте цветя в стаята, не сушете пране, и най-важното, проветрявайте редовно помещението. Не забравяйте и да попивате излишната влага с мека кърпа, не я оставяйте да засъхва от само себе си.