Предимства на готовите кухни

Кухнята е едно от най-важните помещения в дома. Там се събирате със семейството, приготвяте храната, пиете сутрешното си кафе. Затова и когато се нанесете в ново жилище или ви предстои грандиозен ремонт, тъкмо от обзавеждането на кухнята започвате. Защото държите тя да е обзаведена с функционални и практични мебели, които да ви радват както с визията си, така и с удобството, което предлагат.

Готови кухни - по-доброто решение 

Ако търсите обзавеждане за кухня, предлагаме ви да разгледате готовото кухненско обзавеждане. Предлагаме го, тъй като готовите решения не само ще ви спестят време и пари, но и моделите, които в момента се предлагат със сигурност ще отговорят на всички ваши очаквания.

Плюсове на готовите модулни кухни 

Време за производство

За разлика от поръчковите кухни, производството, на които отнема доста време (понякога и месеци), за да изберете, закупите и монтирате готова кухня времето е два - три пъти по-малко. Просто трябва да отидете до магазина или да влезете в него онлайн, да изберете модела и да поръчате. Само след няколко дни обзавеждането за кухня вече е налично и от магазина ще ви го доставят и монтират.

Бърз монтаж

Поради факта, че готовите кухни са с доказан стандарт, инсталацията им е изключително бърза и качествена. По време на монтажа специалистите работят по установен ред и последователност на сглобките и не се налага да търсят други (нестандартни) решения за монтаж, както често се случва при сглобяването на модулите при кухните по поръчка.

Функционалност

При покупка на готови модели можете да сте напълно сигурни в тяхната функционалност, тъй като производствените компании анализират отзивите от клиентите и всяка година внасят различни подобрения, които да направят продуктите им още по-практични, удобни и функционални. И това не е всичко. Можете сами да се уверите във функционалността на обзавеждането, тъй като в магазините са изложени мостри, които можете да докоснете, разгледате и прецените дали избрания модел готова кухня ще ви е удобен или не. Само за сравнение - когато избирате поръчкова кухня, вие виждате модела само като схема или снимка и няма как да прецените дали освен красива, кухнята ще е и функционална.

Голям асортимент

Готовите модели кухни се предлагат в изключително голям асортимент, което ви позволява да изберете продукт, който да се впише идеално в свободното пространство, с което разполагате в кухнята. Можете да избирате дали да закупите всички елементи от модулните кухни, а можете да комбинирате отделни компоненти и да закупите само тези, които ще се впишат в кухненското пространство.

Богата гама от модели, цветове и материали 

За разлика от поръчковите кухни, при които обикновено можете да избирате сред няколко дизайна, един - два материала и толкова цвята, производителите на готово обзавеждане за кухни предлагат продуктите си в широк спектър от размери, цветове, дизайн и материали.

Цена

Поради масовото си производство, готовите модели са в пъти по-евтини от поръчковите кухни. И това не се отнася само до цената на продукта, но и до монтажа, който също е в пъти по-евтин от цената за монтаж, която трябва да платите за кухня по поръчка.

Как да изберете готово обзавеждане за кухня?

  • Измерете пространството, с което разполагате

Това е важно, тъй като само след като знаете с какво място разполагате можете да прецените както какви да са размерите на обзавеждането, така и неговия дизайн.

  • Преценете кой дизайн на кухнята отговаря на това пространство

 Ако кухнята е малка, линейната кухня например би била отличен избор. Ако е дълга и тясна, двуредовите кухни са за предпочитане, а ако е квадратна, тогава Г- образните модели са добър вариант. За големи и просторни кухни П - образните модели са много добро решение, а за кухни с отворен план можете да изберете и кухня “остров”.

  • Изберете материалите, от които да е изработена кухнята

Дървото си остава класически материал за производство на обзавеждане за кухня, но и цената на готовите кухни от масив е по-висока. Затова, ако търсите нашето мнение, ние ви съветваме да се спрете на модел, изработен от ламинирано ПДЧ или МДФ . Тези материали са с високо качество, но цената им е по-ниска, което означава, че и моделите кухни от ПДЧ  или МДФ се предлагат на достъпни цени.