Ориенталски танц и неговата красота

Вярно е, че за жените грациозните движения са част от всеки един танц. При ориенталските танци обаче, това е застъпено в много силна степен. В школата по ориенталски танци на Виолета Вълчева може да се насладите на точно това изживяване, което ще подчертае женската ви същност и в същото време ще подобри тонуса и настроението ви.

Посредством ориенталските танци могат да се изразят много чувства и емоции. Често те включват освен самите движения на тялото и движения на главата, изразителни погледи с очи, красиви, феерични воали и дори свещници. Красотата на ориенталския танц се допълва и от цветните дрехи и пуснатата свободно коса.

Виолета Вълчева преподава ориенталски танци повече от десетилетие. Тя успява да пренесе всички, които я гледат на изток. Всяка стъпка е в хармония с музиката, която има способността да докосва душата. Извивките в музиката винаги са следвани от извивки на тялото на танцьорката. Интересен факт е че ориенталската музика има и отчетливи паузи, които дават усещането, че времето спира и допълнително подсилват сюрреалистичния ефект на танца.

В някои стилове ориенталски танци, включително и египетските, танцьорката може да изпълнява танца боса. Също така танцът се изпълнява през повечето време на пръсти, като движенията на ръцете, таза и главата са съществена част от него.

Кое е най-важното при ориенталските танци?

Ориенталският танц е основно за преживяване на емоциите. Диалогът между танцьора и музиката е най-важният елемент при този вид танци. Танцът е много повече емоция, отколкото точни стъпки и движения. За това този стил е много често импровизационен. Едва наскоро, в края на 20 век, хореографията прави своя дебют в света на ориенталския танц. За да импровизира, танцьорката трябва да разбира много добре музиката, на която танцува. Това, което Виолета Вълчева преподава е колкото самият танц, толкова и начин, по който дамите да заобичат телата си. Чрез музиката и движенията може да достигнете до себе си и да извадите непознати страни за вас самите и емоции под формата на танц.  В далечното минало, танцьорките известни като ауалим са преминавали през обучения за различни видове изкуство. Това е и определяло кои са добрите от тях - те са били елегантни и умни жени, които са знаели как да използват телата си за израз на емоциите.

Жените, които се учат да танцуват ориенталски танци, могат да открият хармония в тях - в тялото, ума и душата си. Напълно възможно е да подсилят вътрешната си креативност и въображение. За да пресъздадеш емоция, трябва да можеш да я разпознаеш и въображението ти да създаде движение. В същото време останалите хора ще виждат просто танц. Това е най-приятният начин на представяне на лична емоция и същевременно на общуване с публиката.

Не трябва да забравяме и редицата ползи, които ориенталските танци предоставят за тялото. Физическото натоварване никак не е малко, оформя се линията на талията, бедрата и стойката се изправя. В случай, че търсите как да тренирате и да поддържате добра форма, но в същото време искате и да наблегнете на женствеността ви, то със сигурност ориенталските танци ще ви допаднат. Нещо повече, те ще ви дадат възможност да наблегнете повече на женствеността си. Дамите днешно време, в забързаното ежедневие, имат все по-малко такива възможности и танцуването на толкова чувствен танц веднага се отразява на усещането за тях самите. Ориенталските танци зареждат с положителна женска енергия, която разкрасява отвътре навън.

За повече информация: Violeta Oriental Dance

Web: https://violetaorientaldance.com/

Адрес: ул. Крум Попов 58, 1421 ж.к. Лозенец, София

Телефон: 0898 204147