Марк - приятелят на жените

Марк Кейн, е основан през 1973 година. Има легенда, която твърди, че в живота на Марк Кейн имало само две страсти - красиво облечени жени и скъпи и бързи коли. За жалост последната му струвала живота. Той загива в автомобилна катастрофа, докато кара своето Ферари. Мотото на Марк било " Изкуството да живееш и изкуството да обичаш" .  Хубаво и трагично. 

Естествено това е плод на въображението на Роланд и Хелмут Шлотрер, германски братя - дизайнери, които основават марката в Карпи, близо до Болоня, Италия. Никога реално не е имало дизайнер на дамски облека на име Marc Cain . Те вземат името на въображаемия италиански дизайнер и създават отлична продукция, оборудвана с най-новите модели плетачни машини. В края на краищата употребата на естествени материали и създаването на нови видове тъкани само направиха тази марка уникална, както остава и до днес.

Какво прави тази мода интересна и предпочитана всъщност?

При Марк Кейн, качеството е въздигнато на различно ниво. Има друг ракурс, нова преспектива, от която се дефинира. 

Модната къща Marc Cain произвежда два вида облекло за жени : класическо ежедневие и спорт. В производството на дрехи и обувки, марката отразява тенденцията в модата, но само в собствената си авторска визия. Бранда е от този тип, който въвеждат нови елементи в дизайна, без да се отклоняват от собствените си принципи. Благодарение на този подход, популярността на марката се увеличава все повече и повече. 

"Луксът може да бъде удобен" - Марк Кейн

Класическата линия на бранта, която има рокли, костюми и връхни дрехи са подходящи за всички жени, които не се страхуват да експериментират и да променят или добавят нещо ново в техния стил. Моделите са направени в спокойна цветова схема и много ограничен разрез. 

Спортната линия е абсолютна противоположност на Марк Кейн. Ако сте активни в спорта или предпочитате практичния и свободен и удобен стил, тогава определено тази линия е вашата. Марката съчетава висококачествени и оригинални материали, както и много успешен и стилен дизайн, защото спортът може да бъде модерен.

Каква е всъщност жената според Марк Кейн?

Тя има мечти и цели в ума си и върви уверено по своя път. Самостоятелна, силна и независима, тя може да бъде - адвокат, доктор или инженер. Има ясна представа за това коя е, какво може и какво иска. Целеустремена с изявен характер, имаща сила да взима решения. 

Такива са и цветовете, които облича - ясни, наситени, понякога противоположни, впечатляваща и много запомнящо се характерна.

Марк Кейн, комбинира смело силните цветове, така той провокира женската сила по много нестандартен и красив начин. 

Екзотичния принт - запазена марка на Кайн

Това е запазената марка на бранда. Във всяка колекция на Марк Кайн, има мотиви на екзотичния принт. Те поднасят свежест и добро настроение. Разкошни многоцветни шарки, пъстри и весели, вибриращи цветове. 

Спортните модели на бранда са с лесни за поддръжка материали, бързосъхнещи материи, немачкаеми платове, много еластан за осигуряване на комфорт и лекота при движение, красиви цветове, голям избор за комбиниране и взаимна заменяемост на отделните елементи, които могат да се надграждат като тоалет в зависимост от времето, условията и вида на заниманията. 

Животинския принт, е също доста предпочитан и използван при Марк Кейн. Антилопа и леопардов принт са двата мотива на Кайн, който интерпретира всеки сезон по новому. 

Аутфитите на Марк Кейн са шик, стилни, а хората се чувстват комфортно в тях. Новости се появяват целогодишно, като темите винаги са различни. Ако принтове с цветя присъстват в едната тема, то следващата е по-семпла или с минималистични принтове.Ако мистерията и любопитството са задвижили марката в началото, то сега я движи креативността на дизайнерите.

Марк Кейн е бранда, който символизира качество и дискретен сексапил.