Луксозни двулицеви матраци

На българския пазар се предлагат много луксозни стоки, като една голяма част от тях не отговарят с качеството си на високата цена, на която се продават. Много дрехи например, са с високи цени, носейки престиж, но не и високо качество. При матраците, това не е точно така. Когато платите за луксозен матрак, вие получавате качество, добра функционалност и още редица преимущества. Луксозните двулицеви матраци, като тези в E-sleep, ви дават възможността да се наспите удобно и спокойно. Добрият нощен сън отговаря не само за това човек да е енергичен през деня, ами и да е максимално концентриран в ежедневните си задачи. Колкото по-спокойна е почивката през тъмната част на денонощието, толкова по-активен е човек през светлата. Заради това, да вложите известна сума пари в луксозен матрак не е грешка, а нещо, което би ви осигурило енергия през деня.

Кои матраци са луксозни?

Общото между всички луксозни матраци е това, че се произвеждат с внимание към детайлите. Някои модели дори са ръчно изработвани. Възможно е да са подплатени с памук, да съдържат полиестер, коприна или изкуствена коприна. Калъфите им са красиви и естетически издържани, може в тях да има допълнителен слой мемори пяна, гел пяна или бамбуков въглен. Тези матраци не само осигуряват комфорт и мекота, ами и изглеждат изискано. Ако имат в ядрото си пружини, те са изработени от закалена стомана, която е първо нагрявана, при обработка, а след това охладена, за да придобие максимално висока издръжливост. Ако пък са изработени от латекс, то той е с много висока плътност.

Какви са преимуществата на луксозните матраци?

Безспорно един луксозен матрак има много преимущества. Единственият недостатък е цената, но колкото и висока да е тя, е оправдана и се изплаща бързо, заради позитивите, които носи един такъв матрак. Какви все пак са те?

тъмно сива луксозна спалян

Естествени материали

В модерния свят все повече се връщаме към производството на стоки от естествени материали и всички добри характеристики, които те предлагат. Луксозните матраци са предимно произвеждани с естествени материали - коприна, памук, вълна и др. Коприната примерно е материал, който е изключително дълготраен и помага на човек с болки в ставите да се отпусне. Освен това намалява обривите и дори може да ви спаси от гъбична инфекция. И другите естествени материали имат толкова добри и полезни свойства, заради това са и предпочитан материал. Памукът примерно, успокоява хората, които имат горещи вълни. Повечето естествени материали са хипоалергенни, като в същото време отблъскват алергените.

Минимални вредни емисии

Луксозните материали, както обяснихме в по-горния абзац наблягат на естествените материали, което означава, че вредните емисии при производството им са минимално количество. Много рядко се налага да се използва някой химичен процес, който да остави някакво замърсяване. Примерно латексът е възможно най-незамърсяващия материал и заради това и цената му е толкова висока. Латексът и органичният памук са два материала, които са прекрасен избор за матрак.

Без вредни химикали

Много от луксозните матраци са бели или с цвят на слонова кост, защото тези цветове са натурални и не изискват боядисване с химикали. Тези, които имат някакъв цвят са предимно само нюансирани и боите, които са използвани са органични и безвредни. Болести, като Паркинсон, астма и фибромиалгия не се влошават от луксозните матраци. Памукът и коприната имат антимикробни свойства и отблъскват алергените. Това е и причината, повечето луксозни матраци да са чисти и санитарни, дори и без употребата на химикали.

Ръчно изработените матраци

Голяма част от луксозните матраци са ръчно изработени и за направата им не се използва лепило. Пълнежът им е закачен за повърхността на матрака и внимателно зашит. Така се постига плътност, която може да издържи слоеве от всякакви материали вътре в матрака. Така, когато човек легне на такъв матрак, може да усети добра подкрепа на цялото му тяло, при всички опорни точки. Когато един матрак е изработен ръчно, той има по-дълъг живот и осигурява по-качествен сън. Отделно от това, бодът на ръка може да изглежда изключително атрактивен.

По-добро качество на съня

Луксозните матраци имат стабилна конструкция, която може да помогне за лекуването на редица състояния. Много хора имат инсомния или други проблеми свързани със съня, когато започнат да спят на луксозен матрак, състоянието им започва да се подобрява - събуждат се отпочинали, комфортно им е, гръбнакът им е в правилна позиция и не им е нито твърде топло, нито прекалено хладно. Луксозните матраци предизвикват усещането, че човек спи на облак.

Регулиране на температурата

Луксозните матраци са направени от дишащи материали и позволят на въздушния поток да минава лесно през тях. По този начин не се задържа влага и тялото е с оптимална температура, докато човек спи. Памукът и коприната са двата материала, които попиват влагата и намаляват разпространяването на микроби. Това обаче не означава, че влагата от човешката кожа е отнета по някакъв начин. Луксозните матраци ухаят добре и създават много приятна атмосфера за сън. При много луксозни матраци има материал от бамбук, както и алое-вера, които да охлаждат и да освежават.

Гаранция

Няма луксозен матрак, който да има гаранция под 10 години. Много от тях дори имат доживотна гаранция, защото производителите са убедени, че този матрак може да издържи тестовете на времето.

Заключение

Луксозните матраци са двулицеви, като всяка страна има и различна твърдост. Най-често матраците от този тип съчетават поне няколко материала, като всеки един от тях е с високо качество. Има матраци, които имат текстил, изработен от разтопени балончета восък, високоеластична пяна, 3D мрежест брод, кокосова вложка и др. Може дори самото многопластово ядро на матрака да се завърти и да оформи различна твърдост от двете половини на матрака. Макар и инвестицията за един луксозен матрак да е голяма, то това е необходимост, която се изплаща бързо във времето.