Климатици Fujitsu General – видове и характеристики

Японската корпорация Fujitsu General Ltd. е един от най-големите и известни производители на интелигентни технологии в света. Под тази марка се произвеждат различни видове електроника, хладилници, както и високотехнологични климатици, за битови и полупромишлени цели.

Когато става въпрос за надеждни и иновативни решения за климатизация, Fujitsu General е марка с доста известна репутация, която можете да откриете и в Klimatici.bg, специалисти в този вид техника. С фокус върху енергийно ефективното охлаждане и отопление, интелигентни функции и тих режим на работа, японските климатици са спечелили доверието на безброй потребители по целия свят.

Какви видове се предлагат на пазара?

Fujitsu General произвежда широка гама климатично оборудване. Тук са някои от най-често срещаните видове климатици на марката.

  • Стенни неинверторни сплит системи за дома и инверторни климатици за битови и полупромишлени цели. Те имат широк набор от функции и висока производителност, ниско ниво на шум и дизайнерски стенни елементи. Разликата между тези два вида, е че инверторният климатик преминава на намалена мощност при достигане на зададените параметри, което означава, че той е по-енергийно ефективен.
  • Мултисплит системи. Те са отличен вариант за охлаждането на няколко стаи, без да има нужда от отделни външни тела. Системите с хладилен агент R410 са изключително мощни и ефективни. Със своя постоянен температурен режим и ниво на влажност, те са в състояние да осигурят комфортна температура в 2 до 8 различни помещения едновременно. Общата мултисплит система на Fujitsu представлява цяла мрежа от няколко вътрешни тела, които работят с инверторен компресор, и едно общо за всички външно тяло, което създава и поддържа различни температурни условия във всяка отделна стая.
  • Полуиндустриални климатични системи, които включват канални климатици, касетъчни системи и стенни тела. Специално внимание заслужават т. нар. канални климатици, които работят чрез мрежа от канали, за да разпределят климатизирания въздух в цялото пространство. Ето защо, този тип климатици Fujitsu най-често се монтират в технологични помещения.
  • Термопомпи или прецизни климатици, гама от многозонови VRV и VRF системи, и системи въздух/вода за поддръжка на огромни пространства.

Независимо от типа и модела, всички съвременни климатични и вентилационни системи на Fujitsu General са оборудвани с интелигентна функция, благодарение на която се разпознава дали в помещението има човек или не, каква е дейността му, дали влиза пряка слънчева светлина и т. н.  Тази уникална характеристика може да намали консумацията на електричество с 65%.

Изборът на климатик зависи от вида и площта на помещението, от мощността и работните параметри на самата инсталация.

Какво прави климатиците Fujitsu General различни?

С над 50 годишен опит в индустрията, Fujitsu има репутация за производство на висококачествени, издръжливи и ефективни климатици. Но какво прави този вид климатично оборудване по-различно от другите? Ето някои от причините, поради които климатиците Fujitsu са добри:

  • Качество. Климатиците Fujitsu General са известни със своето качество. Техният здрав дизайн включва функции като устойчиви на корозия покрития и подсилени панели, които помагат за защита срещу повреда от вятър. Fujitsu използва висококачествени материали в своите климатици. Това включва всичко от компресорите и намотките до изолацията и окабеляването. Всички тези компоненти са проектирани да издържат безпроблемно на години употреба.
  • Енергийна ефективност. Климатиците Fujitsu също са енергийно ефективни, което е важно предвид нарастващите цени на тока. Тези уреди използват различни авангардни технологии за минимизиране на консумацията на енергия, като същевременно осигуряват мощно охлаждане и отопление. Например, инверторната технология на Fujitsu помага на техните устройства да достигнат желаната температура по-бързо и да я поддържат по-ефективно, използвайки по-малко енергия като цяло. Освен това техните термопомпени системи са проектирани да бъдат с до 30% по-ефективни от традиционните климатици.
  • Интелигетни функции. Климатиците Fujitsu се предлагат и с различни функции, които ги правят идеални за използване както в жилищни, така и в търговски помещения. Например, много от тези устройства се доставят с таймери, които ви позволяват да зададете кога да се включват и изключват. Това може да бъде изключително полезно, ако искате вашият климатик да работи само през определени часове на деня или нощта. Освен това, всички модели се предлагат с дистанционни управления, които улесняват регулирането на температурата от всяка точка на стаята.
  • Функции за самодиагностика. Всички уреди на Fujitsu General са оборудвани с функция за самодиагностика, която при откриване на нарушение включва блокировката на устройството и съобщава за неизправността чрез показване на кодове за. Ако се покаже код за грешка, трябва да изключите устройството от мрежата, да проверите кода с данните в таблицата, посочени в инструкциите, и да се потърсите професионална помощ.
дом с климатик

Обмисляте да си купите климатик Fujitsu General?

Независимо дали избирате стаен климатик, подов климатик или мултисплит система, за да поддържате дома си комфортен, Fujitsu General предлага различни модели, които да отговорят на уникалните нужди на всеки. Със своите забележителни характеристики, усъвършенствана технология и висока ефективност, тези климатици със сигурност ще повишат вашия комфорт, като същевременно поддържат разходите ви за енергия под контрол.

И все пак, имайте предвид, че марката на климатика, който купувате, е важна, но също толкова важно е да работите с фирма, която ще ви предложи поддръжка след инсталирането на уреда. Всеки дом е различен, както и неговите обитатели, а вие искате да имате климатик, който отговаря на нуждите на всички и работи надеждно години наред.