Холна секция - важен елемент в обзавеждането

Интериорът, като понятие е нещо много общо и е добре, когато се говори за него да се раздели на няколко основни неща - площ, вид помещение и вид интериор. След спазването на този принцип, избирането на нужната мебел ще е много по-лесно и приятно. 

Когато става въпрос за дома, е важно да се прецени, каква е желаната от нас мебел и какъв ще бъде стилът й. Естествено, избора е голям - може да бъде винтидж стил, класически стил или пък смесен между два стила. А както знаем всяка стая си има свое важно предназначение и е добре да се планира, какво точно ще се купува.

Холът, е “сърцето” на всеки дом, там хората прекарват най-много време сами или заедно с приятели, почивайки, наслаждавайки се на храната или гледайки някой страхотен филм с любимия. Всичко което има в хола е много важно за личния комфорт на човек.

Когато чуем думата “хол” първото нещо, което ни изниква в съзнанието е - диван и маса, но освен тях има и други важни елементи в обзавеждането. Един такъв елемент е холната секция, която спокойно може да направи интериора във всекидневната страхотен и зашеметяващ, карайки хората в помещението да се почувстват уютно и комфортно.

Холна секция - важен елемент в обзавеждането

Източник на изображение: mondomebeli.com

Холните секции, са задължителен елемент при обзавеждането на хола, защото те изпълняват толкова много функции, поместват достатъчно важни и не чак толкова важни вещи за нас. Те не само могат да изглеждат уникално, но и са доста практични в дома ни.

Има два вида холни секции - стандартни и модулни

  • Стандартните са с фиксирана композиция и елементите им не могат да бъдат размествани или поставени отделно. Те са по-обемни и обикновено се разполагат по дължината на цялата стена. Осигуряват достатъчно пространство, в което можем да съберем всичко необходимо за нас.
  • Модулните системи  се състоят от отделни модули, както става ясно и от името. Те могат да бъдат поставени по начин, който на нас ни харесва и е най-удобен. При тях не важи правилото всички елементи да бъдат поставени на една стена, а напротив, поставят се там, където най-много ни харесва и така, както искаме да ги композираме в хола ни.

Има няколко важни фактора при покупката на холна секция и те са:

Приемственост - страхотно е, когато една и съща холна секция може да бъде разположена по няколко различни начина и това да даде многообразно излъчване на цялото помещение. Много важни и дори задължителни акценти при покупката на холна секция са - правилните габарити и добре подбраната модерна визия. Тук естествено всичко зависи от личните вкусове и предпочитания, но е добре да се спазва основната концепция, която се търси в интериора. Добре е холната секция да бъде избрана в стил, който ще бъде еднакъв с останалите мебели в помещението.

Аранжиране - холната стая, е стая, в която не само ние стоим, но и посрещаме гости и така тя е в пълна експлоатация. Тогава секцията трябва да има една доста значима и обединяваща роля, независимо дали телевизора ще е позициониран на стената или не, е добре този кът, който е отстрани да бъде добре аранжиран с детайли от самата визия на секция. Това със сигурност е гаранция за страхотни резултати. Търсейки максимално гъвкаво решение за аранжиране и постигане на очарователен TV кът, би ни донесло удовлетворение от крайния резултат. 

Размер - той винаги има значение, но не на всяка цена. Това засяга и холните секции. Хубаво е да знаем специфичните параметри и да се намира баланс в общата визия на секцията, за да не изглежда накрая прекалено малка или пък доста голяма, а да е все едно изработена специално за предвиденото й място.

В днешно време хората залагат на качественото и изчистените модели. Естествено има доста други неща и е добре да се предвидят, когато се инвестира в мебели, но като цяло истината е една - да спазваме винаги еднаквостта на интериора в дома. Определянето на бюджета е също ключов фактор и разбира се практичността, удобството и функционалността на всяка мебел. 

Не трябва да правим компромиси с качеството на холната секция, така тя ще ни гарантира дългосрочна употреба и комфорт.