Kenzo- един свежа комбинация между френска и азиатска мода

Kenzo е една от най-разпространените марки за луксозно облекло, обувки и аксесоари. По ранг тя се нарежда сред други световноизвестни луксозни марки като Channel,  Dior, Balenciaga, които са се наложили като символи на луксозната мода. 

Вече повече от половин век Kenzo не спира да създава висококачествена мода с уникален по себе си дизайн, включващ смели линии и нестандартни свежи идеи. Позитивна енергия, свободен дух, креативност, елегантност, почит към природата и културното разнообразие  - това са едни от основните неща, на които се базира и дизайнът на дрехите и аксесоарите на Kenzo.

Ако обичате смелите модни тенденции, цените елегантния и семпъл стил съчетаващ класика с модни тенденции, то дизайнът на дрехите и обувките на Kenzo гарантирано ще ви допадне. 

С избор на дрехи и аксесоари от световно известната френска марка определено ще си гарантирате отличаваща се стилна визия.

 Kenzo- един свежа комбинация между френска и азиатска мода

Източник на изображение: Wikimedia Commons

Характерни черти за дизайна на Kenzo са разнообразието от свежи принтове, богата палитра от хармонизиращи помежду си цветове.  В дизайна на дрехите и аксесоарите с марка Kenzo  виждаме също характерен за френската мода стил в комбинация с нотки от азиатската мода. 

Редица известни знаменитости и влиятелни личности са фенове на френската марка, от които Мишел Обама, Бритни Спиърс, Джесика Алба, Мейзи Уилямс,  Рияна, Ник Джонас, Селена Гомез и други.

Марката е известна със своите популярни лога на тигър и макове, които  присъстват на различни модели  дрехи и аксесоари на марката.

Първоначално лого на марката са били макове, но  изпълнителните директори на творческия отдел на Kenzo   Карол Лим и Умберто Леон решават да го променят. Те премахват логото с макове и на негово място  поставят лого на тигър, което и е посрещнато с недоволство, но пък става интегрална част от техния уникален дизайн .

 Kenzo- един свежа комбинация между френска и азиатска мода

Източник на изображение: Stockvault

През последните години обаче марката връща обратно в колекциите си логото с макове и сега и двете лога присъстват в дизайните на дрехите от марката.

След 8-годишна работа в творческото ръководство на марката през 2019-та Карол Лим и Умберто Леон напускат  Kenzo.

Понастоящем уникалният за Kenzo арт дизайн при облеклото и аксесоарите е дело на модния дизайнер NIGO. 

Какви дрехи предлага Kenzo?

 Kenzo- един свежа комбинация между френска и азиатска мода

Източник на изображение: Wikimedia Commons

Модна къща Kenzo предлага разнообразни модели луксозни дрехи, обувки, аксесоари и парфюми за мъже, жени, деца. Колекциите облекло на марката включват различни видове якета, от които  елегантни якета, блейзъри, спортни и  бомбър якета, дънкови якета, ветровки, различни модели плетива, пончо, сака, ризи, дълги  и къси панталони, дънки, рокли и поли.

Колекциите аксесоари на марката включват различни видове шапки (шапки с козирка, бъкет шапки, зимни шапки), кърпи, вълнени шалове, ръкавици, дамски и мъжки чанти и раници, портмонета, колани, чорапи, вратовръзки, а също и смартфон кейсове.

Освен с висококачествени дрехи и аксесоари марката е популярна и със своите луксозни аромати, които покориха сърцата на почитателите на изискания стил по целия свят. Марката има своя отделна парфюмна колекция от култови аромати, които всеки ценител на модата ще оцени.

 Kenzo- един свежа комбинация между френска и азиатска мода

Факти за марката

Kenzo (с пълно наименование Kenzo Paris) се явява  дъщерна фирма притежание е на LVMH.Марката е основана през 1970-та година от японския дизайнер Кензо Такада. Основното седалище на марката се намира в Париж, Франция. 

Основателят й Кензо Такада е роден в Япония, но се премества в Париж през 1964г. , където започва модната си кариера. Първоначално се занимавал със създаването на ръчно изработено луксозно дамско облекло. Според слухове за изработката на първата си колекция дамски дрехи дизайнерът използвал платове на обща стойност 200 долара. Като моден дизайнер става известен със своя характерен азиатски стил комбиниращ черти от китайската и японската мода.   

Първият моден бутик с оригинални дрехи на Kenzo, който Кензо отваря,  се нарича Galerie Vivienne. Интериорът на бутика бил декориран  в стил джунгла, който съответствал на дизайна на самите дрехи.

 Kenzo- един свежа комбинация между френска и азиатска мода

Wikimedia Commons

Въпреки началото си от 1970-та, марката набира най-голяма популярност през 1976 г. благодарение на модно ревю в Ню Йорк. Впоследствие през 1987 г. Кензо разширява продуктовата си гама  с колекции мъжко и детско облекло, както и колекции аксесоари за дома. През 1988г. марката започва да създава и първите си парфюми.

Марката Kenzo се стреми да модернизира и подобрява своите продукти оставайки в същото време вярна на своите традиции  и своя уникален почерк.