Какво подарявате на момче за имен ден?

Ако празнувате именния ден на вашето дете, има няколко неща, които можете да купите. Добре е да вземете предвид традицията на събитието. Може да се изненадате да научите, че има много различни традиции, които вървят заедно с този специален ден. Някои традиции идват от индуистката, християнската и еврейската култури. Не забравяйте да му поднесете и приятна изненада, която ще го зарадва. Уникален подарък за повода, би бил добра идея, като на пазара има различни интересни идеи от тениски с надписи, до персонализирани чаши и фигурки.

Еврейската традиция

Еврейската традиция за именуване на момче, може да варира значително. Може да се изненадате да научите, че еврейското име на момче не е непременно най-важната част от церемонията. По-скоро еврейското име на бебето е символ на добре дошли в завета. По традиция brit milah се придружава от церемония за благославяне и защита на бебето, включително израз на надежда за цял живот на добри дела.

В ранните дни на еврейския народ не е имало постоянни фамилни имена. Вместо това фамилното име се дава при раждането. В зависимост от региона някои имена стават ендемични. Например традицията за именуване на Синай и Песах възниква в Германия. Няколко века по-късно Яфет и Халев са типични за караитите.

Исторически, еврейската традиция за именуване на момче не е кодифицирана. Въпреки това, сред ашкеназите има силна традиция да кръщават бебетата си на починали роднини. Те вярват, че душата на починалия живее в детето, носещо това име.

Индуистка традиция

Когато се чудите какво да подарите на момче за именния ден, можете да се доверите на индуистката традиция. Ритуалът е щастлива и религиозна церемония, която празнува пристигането на ново бебе.

По традиция семейството се събира, за да отрупа детето с подаръци и благословии. Подаръците включват копринени дрехи и сребърни монети. Това също е шанс за приятелите и семейството да се срещнат и поздравят новороденото.

Преди церемонията по именуване, домът се почиства основно, а новороденото се къпе. В някои общности се пали свещен огън. След това очите на детето се очертават с майе или канмаши.

Свещеникът извършва церемонията. Той пее молитви и отправя молитви към боговете, елементите и духовете на предците.

Обредът по именуване се провежда у дома или в храм. Счита се за религиозна церемония и е една от 16-те индуистки самскари. Обикновено се празнува на 11-ия ден след раждането.

Мюсюлманска традиция

Много мюсюлмански семейства избират да почетат Пророка с церемония по избор на име. Въпреки че традицията варира в различните страни, тя има някои основни изисквания. Първото нещо, което трябва да запомните е, че името вероятно ще бъде с вашето дете до края на живота му. Ето защо е важно да изберете име, което ще направи вашето бебе щастливо.

Също така ще искате да имате предвид значението му. Освен това, името трябва да е подходящо за семейството. Добре е да се консултирате с родителите и роднините си дали имат някакви предложения. По този начин няма да кръстите бебето си с нещо, което няма да служи на целите на вашето семейство.

Например, никога не трябва да кръщавате детето си на ангел или демон. По-скоро трябва да изберете име, което отразява добродетелите на вашата религия.

Християнска традиция

Християнската традиция за именуване на момче, е богата на традиция и значение. Името на момчето отразява начина, по който живее. Например, може да отразява духовното му състояние, любимите му стихове или места, които е посетил. Може също да отразява времето, прекарано в молитва или в поклонение.

За момчетата могат да се използват имена на библейски личности и светци. Това е древна традиция, която носи голямо значение. Всъщност, има нарастващ интерес към кръщаването на деца с библейски имена. Йордан е едно от тези емблематични имена. Йордановден е още познат като Богоявление. Празнуващите получават разничли подаръци, кой от кой по-интересен. Но най-вече се чества празника, в името на здравено на именика.

Ако търсите какво да подарите на своя бъдещ именик, то може да разгледате някои интересни тениски за йордановден.