Какво е групажен товарен транспорт?

Групажният транспорт е форма на транспорт, която позволява на изпращача да комбинира множество пратки в един контейнер. По този начин спедиторът може да намали разходите и да улесни международната търговия. Тази статия обяснява повече за това какво е групажен транспорт и какви са неговите предимства. За вашия бизнес групажният транспорт може да бъде идеалното решение. Претеглете плюсовете и минусите на групажния транспорт, преди да решите да изпратите стоките си.

Какво е групажен транспорт?

Групажният транспорт се отнася до доставката на стоки чрез комбиниране на пратки от различни доставчици в един контейнер. Този вид транспорт е изгоден, защото позволява на скромните фирми да се справят с умерени транспортни разходи. Групажът също помага на превозвачите да правят чести доставки, което често е по-евтино и по-бързо от индивидуалната доставка.

Групажното изпращане отваря повече маршрути за изпращачите. Тъй като по-малките пратки се комбинират, е по-малко вероятно те да бъдат повредени, което намалява количеството пространство, което се губи в транспортни контейнери, камиони и складове. Въпреки че превозът на товари е рискован бизнес, той може да бъде ефективен начин за пренасяне на повече товари за по-малко време. Освен това, намалява пространството, което трябва да се използва за съхранение и манипулиране.

Групажен транспорт

Позволява на спедитор да консолидира товари от множество изпращачи

В областта на логистиката групажният превоз на товари е ефективен начин да спестите пари от товарни превози чрез комбиниране на пратките на няколко различни изпращача в една голяма пратка. Различни спедитори обединяват опакованите си стоки и плащат една и съща такса за общо тегло на пратката. Този метод е известен още като групажен товарен превоз и позволява на изпращача да спести пари от разходите за доставка, като избягва празното пространство в контейнера. Друго предимство на групажния транспорт е неговата надеждност. Тъй като участват по-малко спедитори, има по-малък риск от инцидент или пропусната доставка.

Процесът на групажни товари обикновено се извършва по море или по суша и включва комбиниране на пратките от множество изпращачи в една пратка. След като пратките пристигнат до крайната си дестинация, стоките се консолидират отново и се доставят на отделни получатели. Групажният транспорт може да бъде много удобен за по-малките износители и спедитори и е идеално решение по време на криза. Тъй като е безопасно, стоките ще бъдат в по-добри ръце.

Групиране на товари

Това позволява на спедитора да намали разходите

Използването на услугата групажен товарен превоз позволява на изпращача да спести пари, като същевременно гарантира доставката на своите стоки. За компаниите с множество пратки е изгодно да намалят разходите, тъй като процесът на групиране им позволява да споделят място за камиони. Групажната услуга също така помага на изпращача да избегне допълнителни разходи, като организиране на вземане и труд.

Групажен контейнер съдържа няколко пратки, които имат една и съща дестинация и товарителница. Този вид транспорт може да консолидира електронни артикули, фармацевтични лекарства, нетрайни стоки и промишлени стоки.

Улеснява международната търговия

Групажът е конгломерат от LCL пратки, които се комбинират, за да улеснят международната търговия. Обикновено това е контейнерна група от стоки, които се изпращат в насипно състояние.

Входящите ресурси са основен компонент на всеки тип бизнес. Те включват суровини, оборудване и труд. Всеки от тези фактори влияе върху рентабилността и дейността на една компания. Доставчиците имат различна сила при договаряне, в зависимост от техните бизнес ситуации и икономически условия. Като цяло по-големите играчи могат да договорят по-добри ставки. Това може да доведе до по-добър резултат и за двете страни. Има обаче някои предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени, преди механизмът за групажен транспорт да може да бъде успешен.

Фирма за групажен транспорт в България

Ако и вие имате бизнес, който работи на международно ниво или се нуждаете от изпращане на пратка в чужбина, най-изгодният вариант за вас може да се окаже групажен транспорт. Една от най-популярните спедиторски фирми в България – Cargo Planet ще ви предложи отлични условия, за да стигнат вашите пратки бързо и на достъпни цени до крайната дестинация.