Как да продаваме зърно онлайн?

От дълбока древност, човешката цивилизация е позната със своето селско стопанство, което е в основата на всичко. И макар хората да са се променили, то все още си остава такова каквото е било преди хилядолетия. Дори в някои страни неговото присъствие е повече от нужна необходимост.

Всеки фермер провежда своя собствена надпревара в която трябва възможно най-скоро да оползотвори почвата върху която работи, за да произведе качествени култури. Някои производители ги отглежда само и единствено с цел да осигурят препитание на семейството си, но и най-вече с идеята за печалба.

Превръщането на вече оформена реколта в печалба обаче е най-предизвикателният ход по отношение на управлението на дадена ферма. Един от ключовите процеси тук са именно продажбите, които също така не бива да бъдат пренебрегвани. В крайна сметка те са единствената дейност, която носи облага.

Имайки в предвид измененията по света няма как да не отбележим, че земеделието пряко страда от това. Вече всеки бизнес е дигитално интегриран и все по-малко клиенти посещават физическите обекти. Ето затова днес ще ви представим как да успеете да извършвате продажби в онлайн пространството.

Земеделският маркетинг е новата норма

Преди години, когато селската икономика беше повече или по-малко самодостатъчна, търговията със селскостопански стоки не представляваше трудност. Производителите са продавали директно своята продукция, но сега нещата стоят по съвсем различен начин.

Пазаруването онлайн е нормата за много от сегашните потребители и все повече фермери биват възнаграждавани с уникалната възможност да продават своята стока, именно чрез интернет. Макар да звучи лесно, не се заблуждавайте, тъй като процеса е по-предизвикателен, отколкото си представяте.

Като цяло купувачите тук се разпределят на две категории тези, определящи се от цената и тези, които търсят специални услуги или продукти. Фермерите със сигурност ще се съсредоточат към вторият тип често с хранителен продукт, предоставящ допълнителна стойност.

Реално погледнато колкото по-малък е продуктът, толкова по-издръжлив ще бъде и следователно колкото по-висока е цената спрямо размер/тегло, толкова по-рентабилно ще бъде да се продава онлайн. Идеален пример за това са земеделските култури, като зърно, царевица, пшеница и много други.

Маркетинг със земеделие

Преимущества

Няма как даден бизнес да процъфтява, ако непрекъснато не увеличава своите продажби. Въпреки че институцията може да има лоялна база от клиенти със сигурност ще бъде трудно да се придобият нови такива, които да се връщат отново и отново.

Ако и вие страдате от този проблем не се тревожете, тъй като подобаващото решение е тук. Преминаването в дигиталното пространство ще разреши всички дилеми моментално. Предразполагането на вашите клиенти с удобството да поръчват от уюта на дома е достатъчно основание да изберат вас.

По този начин вие не само ще увеличите вашите продажби, но ще успеете да придобиете и по-широка аудитория, поради масивната видимост. Наред с това ще понижите значително и вашите разходи по всяко едно отношение. Единствено е нужно да се регистрирате в подходяща платформа и да започнете с вашето ново приключение.

Плюсове на борсата за зърно

Коя онлайн борса за зърно да изберем?

Най-успешният начин по който можете да започнете вашето начинание е като се присъедините в онлайн борса за зърно . Така вие ще се намирате в перфектното пространство, което е изпълнено от търговци и клиенти, търсещи и предлагащи основно земеделска продукция.

Несъмнено в територията на България най-добрият представител е платформата – Agriniser.com. Тя е съвсем нова на пазара, но изключително бързо отбеляза успех. Благодарение на своят изискан и лесен дизайн вие ще можете с наслада да продавате своята стока.

За да се присъедините към богатата общност ще е нужно да извършите безплатна регистрация, като след това да валидирате вашият статут. Веднъж щом успешно преминете първоначалните стъпки се подгответе за същинската част.

Пред вас ще се отвори огромен портал в който ще можете, както да предлагате, така и да закупувате продукти из цялата страна. Освен това е важно да упоменем, че Agriniser не представлява посредник на сделките, а единствено свързващата точка.

Целта на иновативният екип е да бъде в полза на всеки, като им предоставя благоприятна среда в която да се открият. Ако все още не сте се присъединили към тях силно ви препоръчваме да го направите възможно най-скоро. За повече информация се обърнете към тях или посетете уеб страницата им.