Как да комбинираме мъжките блузи с къс ръкав

Те предлагат неограничени стилови възможности. Осигуряват ни стил, комфорт и усещане за прохлада. Налични са във всякакви кройки, цветове и мотиви. В тази статия с помощта на специалистите от модния бранд LAZARINI ще разгледаме топ съчетанията при летните блузи с къс ръкав.

Кои са интересните комбинации при стилните мъжки блузи с къс ръкав

Как да съчетаете актуалните летни мъжки блузи с другите елементи от облеклото си? Винаги изхождайте от идеята, че добрите съчетания често се получават и в следствие на смели експерименти. Ако не се осмелявате да пробвате нови и нови комбинации, губите куп потенциални добри попадения. А от това стилът ви само ще пострада. Да видим кои са интересните съчетания на първо четене (с уговорката, че тук ви даваме само някои основни насоки):

Мъжки блузи с къс ръкав и мъжки дънкови панталони. Комбинирането им е лесно. Колкото по-тъмни са дънките, толкова по-елегантен вид придобивате. По-светлите им цветове правят моделите по-спортни и неангажиращи. Затова, ако се стремите към възможно най-шик визия с мъжка блуза с къс ръкав, комбинацията с най-тъмните нюанси на сините или черните дънкови панталони е най-препоръчителна.

По-консервативно настроените мъже могат да избират между модели в един цвят: светлосиньо, бургунди, бяло, черно. Заложете на цветовите контрасти между блузата и панталона. Цялостната едноцветна визия е консервативна и скучна и е по-подходяща за деловите среди.

По-младите мъже, със силно развито чувство за модните течения, ще се ориентират към модел с принт и ще бъдат очаровани от богатия избор. Актуални са моделите с едри и по-дребни флорални и графични мотиви, едри и ситни вертикални райета (издължават фигурата и я правят по-елегантна). Много ефектни са принтовете с цветни и контрастни птици, ситно каре и бродерии. Оригинални акценти са ръбове на ръкавите в контрастни цветове и избродирани лога или други декоративни елементи на джоба. Не забравяйте: детайлите правят дрехата!

За летни партита и коктейли можете да съчетаете мъжка блуза с къс ръкав с мъжки официален панталон. Все пак винаги зависи от това дали за събитието е обявен или не дрескод. От парти до парти има разлика, зависи и какъв е поводът. Някои събития търпят спортно-елегантен вид. За други е добре да сте по-официални, особено ако партито е посветено на отбелязването на годишнина, например. 

Мъжка блуза с къс ръкав с бермуди. Много свежа и секси комбинация. Едни такива къси мъжки панталони, памучни или ленени, в бял цвят, съчетани с елегантна блуза с къс ръкав в по-смели принтове ще ви придаде много изтънчено, но същевременно артистично излъчване. Бермудите са спортен мъжки панталон и ви предлагат пълна свобода при избора на риза с къс ръкав. Можете да изберете по-семпъл модел, или по-елегантен. Но, при всяко положение, съчетанието на бермудите с мъжка риза с къс ръкав вдига модния ви рейтинг веднага и е много по-добър вариант от тениската.  

Как да комбинираме мъжките блузи с къс ръкав

Все пак, напомняме правилото: дали е удачна или не една дреха зависи от повода, за който я обличаме и от средата, в която ще я носим. Бермудите са все пак къси панталони. Можете да ги носите и в определени делови среди и за някои бизнес срещи. Но в банка, адвокатска кантора или корпоративна среда, бермудите биха изглеждали неуважително и не на място. Извън тези случаи, този тип мъжки панталони, комбинирани с блузите с къс ръкав, са много актуални и шик.

Блуза с къс ръкав и мъжки ленени панталони. Перфектният летен имидж! Неустоима бохемска визия. Неутралният цвят на панталона ви позволява да изберете блузата с по-едри и по-ярки принтове. Това е един атрактивен начин да заявите своята индивидуалност и да бъдете забелязан. 

Как да изберем подходящата мъжка блуза с къс ръкав?

Стилният мъж винаги има критерии за избор на своето облекло. Какви трябва в случая да бъдат те? Обърнете внимание на:

Кройката на блузата. Видовете кройки са: Classic fit или Regular fit (класическа), Slim fit (вталена) и Modern fit (модерна кройка, микс между класическа и вталена). Класическата и модерната кройка са най-подходящи за по-улегналите и по-едри мъже, с оформен корем, тъй като оптически го прикриват. Също така са по-подходящи за деловите среди. Класическата кройка осигурява максимална свобода на движенията. 

Slim fit моделите са най-удачни за младите мъже с добре поддържани фигури. Внимавайте при избора на този тип кройка, защото е много важно да изберете точния размер. Често срещана грешка тук е да се избере прекалено тесен и неудобен модел. Ако материята на ризата ви се набръчква и ви опъва на гърдите и на раменете, то тогава трябва да пробвате по-голям размер.      

Материята на блузата е от основно значение за комфорта ви. Препоръчваме ви моделите от естествени материи – памук, лен и коприна. Те са малко по-скъпи от моделите от изкуствени материи, но няма да ви запарват и ще ви служат по-дълго време, без да губят от качествата си.