Как да изберем дамска сребърна гривна

Среброто е много популярен благороден метал и често се използва в бижута от висок клас. Много известни дизайнери създават красиви изделия от този метал. Неговата наличност и разнообразие го правят популярен сред потребителите и дизайнерите. Има обаче някои важни съображения, които трябва да вземете, преди да изберете сребърна гривна. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете перфектната за себе си.

Стерлингово сребро

Независимо дали търсите да актуализирате външния си вид или просто искате по-семпла гривна, модел проба 925 е отличен вариант. Сребро 925 или стерлингово сребро е виж сплав, която съдържа 92,5% сребро и 7,5% други метали, най-често мед, но може да бъде и цинк или никел. Стерлинговото сребро е известно със своята издръжливост, прекрасен метален блясък и ковкост, което позволява изработването на чудесни бижута.

Как да изберем дамска сребърна гривна - стерлингово сребро

Независимо дали купувате гривна за себе си или за любим човек, гривната от такова сребро може лесно да допълни вашия стил. Той ще добави фина изтънченост към вашето облекло и ще се съчетае с почти всичко.

Гривни тип верига

Независимо дали предпочитате минималистичен стил или обичате да допълвате с талисмани, ще намерите много варианти на класическата верижна плетка. Тези дамски гривни съществуват от векове и имат различни приложения. Те са идеален аксесоар за всяко облекло и също така са отличен начин да покажете личното си чувство за стил.

Универсалността на тези гривни означава, че те могат да се носят по различни начини, от класически кутийни връзки до по-сложни дизайни, които включват цветни скъпоценни камъни. Независимо какъв тип на плетката и размер на звената ще изберете, сребърната гривна с верижка е страхотна идея.

Как да изберем дамска сребърна гривна - верига

Сребърна гривна Проба 999

Сребърната гривна проба 999 е изработена изцяло от сребро и може да бъде закупена от повечето търговци на бижута. Тези бижута обикновено са маркирани с лого на търговска марка и качествено гравиране.

Този тип бижута ще ви издържат дълго време поради високата си чистота. Що се отнася до съхранението, чистото сребро е много по-удобно от другите видове сребро, тъй като почти не се влияе от влиянията на околната среда.  Ако се питате защо да предпочетете гривна проба 999 пред такава проба 925, отговорът е прост – добавките. В случай, че сте алергични към мед, цинк или никел, тогава задължително трябва да изберете чисто сребро.

Как да изберем дамска сребърна гривна - талисмани

Гривна с камъни или талисмани

Сребърните гривни могат лесно да бъдат персонализирани, с помощта на скъпоценни камъни или талисмани. Камъните могат да бъдат намерени в различни цветове – червен (Рубин), зелен (Изумруд), син (Аквамарин, Тюркоаз),  жълт (Кехлибар), оранжев (Цитрин), розов (Кварц), лилав (Аметист) и още много. От своя страна, талисманите могат да бъдат в различни форми, помагайки ви да изразите индивидуалността си.