Чувствайте се добре в кожата си

Без значение от сезона, кожата на тялото ви има нужда от добра хидратация и подхранване, за да е здрава, свежа и спокойна. Използването на подходящата козметика може да ви помогне да се чувствате прекрасно в кожата си.

Каква козметика за тяло да ползвате, за да подхраните и хидратирате кожата?

Кремове

За разлика от лосионите, кремовете за тяло имат повече масла и по-малко вода. Тъй като са с по-голяма плътност обикновено се предлагат в кутии и за да ги нанесете трябва да ползвате пръстите си. Кремовете са специално разработени, за да осигурят нужната хидратация и са много подходящи, ако живеете в сух климат или ако кожата на тялото ви има нужда от повече овлажняване и подхранване през студените зимни месеци.

Кремовете за тяло са подходящи за вас, ако имате суха, дехидратирана или нормална кожа. За да има добър ефект, кремът, който закупите трябва да съдържа овлажняващи и подхранващи съставки и витамини.

Лосиони

Лосионите съдържат повече вода, отколкото масла. Тази козметика за тяло, поради по-течната си консистенция се предлага най-често в удобни флакони, с които нанасянето  става изключително бързо и лесно. Много хора смятат, че поради голямото си съдържание на вода лосионите не действат добре върху комбинирана кожа, но това не е така. Ако имате и вие комбинирана кожа пробвайте и ще видите, че кожата на тялото ви се хидратира много добре. Доста често в този вид козметика се съдържат АНА или плодови киселини, които отстраняват ефективно мъртвите кожни клетки. В състава им се използват естествени масла като жожоба, ший и други, които се абсорбират бързо от кожата и я овлажняват много добре.

Тази козметика е подходящи за вас, ако имате  комбинирана или мазна кожа. 

Мляко

Като консистенция млякото за тяло е течно, а текстурата му е изключително нежна и гладка. Нанася се лесно върху леко овлажнена кожа и има хидратиращи и подхранващи свойства. 

Този вид козметика за тяло действа отлично при всички типове кожа. Млякото се абсорбира бързо от кожата и я оставя мека, подхранена, хидратирана, свежа и гладка като кадифе.

Масла

Маслата са с мазна структура и поради това голяма част от хората ги избягват, тъй като смятат, че ако използват тези продукти те могат да причинят запушване на порите. Истината обаче е съвсем различна. Ако маслата са с високо качество, те не само не запушват порите, но и са един от най-добрите овлажняващи и подхранващи кожата продукти. Единственият им минус се, че заради мазната си консистенция оставят петна по дрехите. Затова специалистите препоръчват да се нанасят веднага след душ и преди лягане.

Този козметичен продукт е подходящ за вас без значение от типа кожа, който имате. Ако решите да го включите в грижата за кожата си отличен избор биха били масла, в съставките на които се съдържат масло от ший, лайка, арган, маслина, кокос, какао, лавандула, масло от чаено дърво, здравец и други.

Можете да използвате и сухи масла, които имат същите свойства като мазните с тази разлика, че не оставят следи по дрехите. Този вид масла са по-удобни за ползване и можете да ги нанасяте, когато е необходимо и както ви е удобно.

Скраб

Скрабовете за тяло се предлагат като сапун или крем и вършат отлична работа за подмладяване на кожата. Този вид козметика за тяло не се използва всекидневно, тъй като от прекаленото ексфолиране кожата може да стане груба, суха и напукана. Но ако я използвате с мярка, ще направи кожата ви по-гладка и еластична и ще ви помогне да се отървете от “портокаловата кожа” в проблемните зони.

Спрей

Тези козметични продукти се предлагат във флакони, а консистенцията им е изключително лека и ефирна (като мъгла). Обикновено са с много лека и овлажняваща формула и се използват основно през топлите месеци, когато кожата има нужда от повече влага и защита от слънчевите лъчи.