Дай воля на въображението си с 3D печат

Само допреди няколко години 3D печатането в домашни условия изглеждаше нещо трудно постижимо. След това се появиха настолните 3D принтери, които направиха технологична революция. Благодарение на тази страхотна нова технология днес можем да дадем воля на въображението си и да създаваме неща, които да използваме в домакинството, да творим изкуство и дори да си печатаме дрехи.

12 полезни идеи за 3D печат, които ще улеснят живота ви

Мерителни чашки и лъжички

Ако обичате да готвите знаете, че точното измерване на продуктите е в основата на вкусно приготвените ястия. Знаете също така, че едни от нещата, които най-често се губят из кухненските шкафове са мерителните чашки и лъжици. Имате ли 3D принтер у дома, не се налага да купувате нови мерителни уреди. Вместо това можете просто да ги принтирате в каквито размери и цветове искате.

Стойка за телефон

Имате нужда от стабилна поставка за телефон, за да не се налага да го държите, когато гледате любимия си сериал онлайн? Ами развихрете се и дайте воля на въображението си и отпечатайте стойката с 3D принтера в размерите, които да паснат точно на вашето устройство. 

Кабелни защити

Едно от най-досадните неща са износените пластмасови защити  в края на USB кабелите. Тъкмо ги смените и след няколко месеца трябва да търсите нови.  Ако искате да приключите веднъж завинаги с тази “кабелна” драма, използвайте принтера и следващият път, когато защитното покритие се износи (или ако кучето го използва за чесалка за зъби) просто отпечатайте нови.

Усилвател на звука на телефона + поставка

Искате да усилите звука на телефона, за да се насладите на любимата си музика или сериал по-добре? Не е необходимо да купувате специални Bluetooth високоговорители, когато можете да си отпечатате напълно сами страхотно устройство.  Достатъчно е да откриете в интернет безплатна схема  за подобно устройство и да го отпечатате на 3D принтера. 

Ръчна сокоизстисквачка

Ако досега не сте успявали да оправдаете разходите за покупката на сокоизстисквачка, сега е моментът да си отпечатите една напълно безплатно. Тези малки домакински уреди не се използват ежедневно, но е винаги полезно да ги имате под ръка.

Отварачка за бутилки (универсална)

Отварачката за бутилки е едно от най-добрите и полезни неща, които можете да си принтирате у дома. Тя ще ви е от полза винаги, когато трябва да отворите бирата или безалкохолното. А ако е универсална, с нея можете да отваряте дори вино и консерви. 

Изстисквачка за паста за зъби

Винаги се ядосвате, че не успявате да изстискате пастата за зъби до край, нали?  Имате ли 3D печат, можете да си отпечатате изстисквачка, с която никога повече няма да хвърляте и капчица от съдържанието на тубата.

Поставка за писалки

Работата ви е свързана с много писане на ръка и постоянно губите писалките си. Или сте колекционер на маркови писалки и искате те да стоят на почетно място върху бюрото ви. Няма нищо по-лесно от това да си отпечатите една стилна поставка за химикали във формата, която искате. Нуждаете се само от дизайн и 3D принтер.

Полилей или нощна лампа

Имате нужда от стилен полилей или нощна лампа за спалнята, но цените им са толкова високи, че все отлагаме покупката. Всъщност, имате ли принтер, не се налага да купувате полилея или лампата, тъй като лесно можете да ги принтирате и сами. Просто седнете, измислете дизайна и цвета и дайте задача на 3д машината. 

Шах

3D отпечатания шах може да бъде прекрасен подарък за вашите близки или приятели за празниците. Отпечатвайки сами подаръка си ще им покажете колко много ги цените.

Ключодържатели

Ключодържателите никога не са излишни. Ако отпечатите повече, можете да подарите на колеги и приятели, за да ги зарадвате и да направите добро впечатление.

Многофункционален инструмент Ковид - 19

Този инструмент е много полезен, ако търсите начин да намалите нещата, които докосвате с ръка. Дизайнът на подобни инструменти можете да откриете напълно безплатно в интернет и да използвате 3D принтера, за да си произведете колкото бройки са ви необходими.