Creed Aventus е аромат за победители

Шипровото ухание за мъже Aventus е лансирано през 2010 година от Creed - единствената в света династична, частна компания за луксозни парфюми, основана през 1760 година. При разработването на Creed Aventus участва седмият поред наследник на парфюмерийната династия - Ервин. Векове наред Creed създава аромати за кралски особи и благородници. Сред знатните клиенти на парфюмерийната компания са английският крал Джордж III, императрица Евгения Френска и съпругът ѝ Наполеон III, император Франц-Йосиф от Австро-Унгария, неговата стилна съпруга, императрица Елизабет ("Сиси") и цар Николай II от Русия. През 1885 г. кралица Виктория назначава Creed за "официален доставчик" на парфюми за британския кралски двор, а испанската кралица Мария Кристина определя Creed за свой доставчик с кралска заповед. През ХХ век парфюми на луксозната марка носят Уинстън Чърчил, Джон Ф. Кенеди, Грейс Кели. Традицията продължава и през ХХI век, а Creed избират Лора Буш, Мишел Обама, Кейт Мидълтън и др.

Creed Aventus е вдъхновен от личността на император Наполеон Бонапарт

Опаковката на парфюма е украсена с емблематичния кон с ездач, като препратка към завоеванията и мощта на Наполеон. Уханието е възхвала на силата и категоричния успех. Creed Aventus е подчертано провокативен и мъжествен аромат за победители. От него струи оптимизъм и самоувереност. Почитателите на Creed Aventus са абсолютно наясно с предимствата, които притежават и кой е най-добрия начин да ги демонстрират и да се възползват от тях.

В парфюмната композиция на Creed Aventus са съчетани плодови и дървесни нотки

Свежото начало на уханието се дължи на комбинацията от сицилиански бергамот, лимон, ананас, зелена ябълка, касис и розов пипер. Провокативната сърцевина е съчетала роза, суха бреза, марокански жасмин и пачули. Запомнящ се и дълготраен финал на аромата осигурява базовият акорд от дъбов мъх, амбра, кедрово дърво, мускус и ванилия.

Концепцията за Creed Aventus е разработена съвместно от Ервин Крийд и Жан-Кристоф Еро

Ервин е седмо поколение Крийд. 30-годишният предприемач е директор на именитата луксозна парфюмерийна компания. Син е на майстора парфюмерист Оливие Крийд. Страстта на Ервин Крийд към работата му е очевидна, тъй като той пътува по целия свят в търсене на нови висококачествени ароматни съставки. Ервин участва в разработването на Aventus, определян като маркетинговия шедьовър на компанията от 2010 година.

Композицията на ароматния бестселър е създадена съвместно с парфюмериста Жан-Кристоф Еро, като анализатори определят Creed Aventus като връх в професионалната му кариера до момента. Еро израства във Франция и има уникалния шанс да се учи от един от най-големите в бранша - Пиер Бурдон, който развива артистичната му чувствителност. Жан-Кристоф Еро определя своя стил в работата като изразителен и страстен, а парфюмите му вълнуват на дълбоко емоционално ниво.

Creed Aventus е парфюмен шедьовър, с който ще се откроите

Той е подходящ за носене, както в ежедневието, така и при специални поводи, през всички сезони. Creed Aventus притежава уникален и хипнотичен аромат, към който никой не може да остане безразличен. Престижният парфюм може да се превърне в своеобразна визитна картичка на успелите и безкомпромисни мъже, които обичат да подчертават своя блясък и превъзходство.