5 идеи за игри за деца изследователи на света

У дома или навън – децата изследват света с всяка игра, до която се докоснат. Затова е и важно да избираме най-добрите сред тях. Колкото по-предизвикателни и развиващи уменията на децата, толкова по-полезни са игрите. 

Днес предлагаме 5 идеи за игри за деца, които са както интересни и забавни, така и образователни и поучителни. За да може малките изследователи на света да растат по-щастливо. 

Мемори игра с форма Mudpuppy – Октоподи

Не е трудно да се запомни колко пипала имат октоподите. Но е трудно да се запомни позицията на всеки един октопод от тази мемори игра. Именно това е предизвикателството, което тя отправя към всички деца изследователи на света. 

5 идеи за игри за деца изследователи на света

Играчите трябва да се постараят да събират еднаквите карти по двойки, обръщайки ги една по една, докато не открият всички. Забавлявайки се с цветните фигурки обаче, децата неусетно ще развиват своите способности да се концентрират и да запомнят. 

Мемори игра Legami

Въпреки че изглежда много по-различно, тази игра също цели да подобри паметта на децата. Преобразен под формата на игра, която много от нас си спомнят от юношеството или детството, този джойстик е не по-малко предизвикателство за ума.

5 идеи за игри за деца изследователи на света

Целта на играта е малчуганите да запомнят точния ред, по който цветовете се сменят, така че след това да могат да го повтарят без грешка. Бързо след началото на забавлението обаче става ясно, че играта е по-трудна, отколкото изглежда, но и още по-забавна. 

А най-хубавото е, че е достатъчно малка и лесно преносима, така че децата да я носят навсякъде със себе си и лесно да преборват скуката с нейна помощ. 

Детска игра за баланс Djeco - Ze Balanceo

След две игри, които целят да развият паметта на малчуганите, идва ред на такава, която е полезна за способностите на децата да балансират предметите. Този пъстроцветен комплект е подходящ за по-малките ръчички, които тепърва се учат на прецизни движения и имат нужда от повече упражнения за координация. 

5 идеи за игри за деца изследователи на света

Състои се от няколко различни по големина и форма блокчета, които трябва да се балансират по най-добрия начин върху крилете на птицата. 

Играта е страхотен начин да помогнем на децата да разпознават цветовете, след като всеки елемент носи отличителни багри. А за порасналите изследователи на света играта може да се превърне в добър начин да се онагледи математиката с блокчета. 

Настолна игра Replantica

Една настолна игра, която е специално създадена, за да учи децата. Replantica е български бранд с две важни каузи – да подпомага засаждането на нови дръвчета в България и да учи малчуганите за природата. 

5 идеи за игри за деца изследователи на света

Целта на играта е да накара играчите да мислят стратегически, търсейки най-добрите ходове, които да спасят животните, да създадат гора на бордовото поле и да доведат до победа. Подходяща е за малки и за големи, затова с нея може да се забавлява всеки член на семейството. Но несъмнено най-голяма е ползата за децата – играта е разработена с помощта на образователни психолози, за да подпомага максимално естествената връзка на малките с природата. 

Същевременно всяко закупуване на играта води до дарение на парична сума за засаждане на истински дръвчета. 

Детска игра Djeco: Crazy Sudoku

Накрая, но не на последно място е една много забавна версия на популярното судоку. В тази игра то е възможно най-интересно и полезно за малчуганите, защото е в удобна и цветна форма, но и също така може да се играе в различни нива на трудност. 

5 идеи за игри за деца изследователи на света

Играта включва 40 предизвикателства, всяко от което цели да стимулира логическото мислене и наблюдателността на играчите. Децата ще се забавляват, опитвайки да наместят всяка от 16-те дървени части според инструкциите, като могат да тестват способностите си с четири нива на трудност. Стига да са готови да приемат предизвикателството, разбира се. 

С коя от тези игри ще зарадваш малките изследователи на света у дома?