Цена на счетоводни услуги за малкия бизнес

Повечето собственици на малък стартиращ бизнес имат малко познания за бизнес счетоводство, водене на записи, ведомости за заплати или данъчно отчитане. Поради това наемането на счетоводна фирма, специализирана в бизнес финансите, може да бъде от значителна стойност. Тези услуги могат да намалят оперативните разходи и да увеличат приходите, но изборът на счетоводна фирма изисква внимателно обмисляне, за да се гарантира, че услугите отговарят на бюджета на собственика и специфичните финансови нужди.

Спестява средства

Тъй като една счетоводна фирма се занимава с финанси ежедневно, сътрудниците на фирмата са много по-опитни от всеки собственик на малък бизнес в области, свързани с финансите, и могат да покажат на новите собственици как да намалят оперативните разходи, разходите за служители и данъците, като по този начин компенсират разходите за услугите. Някои фирми предлагат добавена стойност за стартиращи нови бизнеси с услуги от пакети за стартиране, които включват документация за учредяване, придобиване на идентификационни номера на служители или подаване на документи за организации с не стопанска цел. Освен тези спестявания, с течение на времето правилната фирма също ще покаже на нова компания как да използва основните принципи на финансово управление, които поддържат финансовата документация организирана по всяко време.

Размер счетоводната компания

Счетоводните фирми са съставени от опитни счетоводители, като всеки е специализиран в определена финансова област. Фирмите могат да се специализират в различни бизнес сектори и пазари – например да предлагат услуги на по-големи корпорации, или само на малки предприятия. Въпреки че голяма счетоводна фирма може да рекламира повече услуги, тя може да предложи по-ниска степен на обслужване от по-малък бизнес поради по-малката получена печалба. От друга страна, една по-малка фирма може да бъде по-достъпна и ориентирана към личните услуги и ще оцени печалбата, получена дори от малък стартиращ бизнес.

Цена

Има няколко фактора, които участват в определянето на разходите за счетоводна кантора. Посочената цена ще зависи от професионалното ниво на фирмата, репутацията и вида на предлаганата услуга. За да изготвите сравнително точна оценка на разходите за услуги на счетоводна фирма, първо определете от какви услуги се нуждае вашата фирма. След това сравнете ценовите оферти от няколко различни фирми.

Квалификации

Помислете за нивото на опит на фирмата, когато анализирате различни счетоводни фирми. Въпреки че по-нова фирма с по-малко клиенти може да предложи по-достъпна цена, опитна фирма може да гарантира по-голямо спокойствие и сигурност. Всяка грешка в данъчната декларация, заплатите или прогнозите за доходите може да струва повече от наемането на опитна фирма. Поискайте референции, когато обмисляте различни фирми или потърсете фирми, препоръчани от други партньори в индустрията.