Опаковки и кутии от велпапе за хранителната индустрия

Опаковките и кутиите от велпапе, които се изработват за хранителната индустрия притежават редица специфики, обясняват от Dimeko - производители на картонени опаковки и POS материали от години. Независимо дали става въпрос за хигиена, защита или съхранение при температурна разлика, опаковката трябва да е изработена така, че да гарантира най-доброто. Нека да разгледаме вариантите за подобни опаковки и какво може да се направи от велпапе и цветен картон.

Сгъваеми кутии от картон и велпапе

Кутиите имат много различни функции. От една страна служат за пренос на стоките, от друга са POS материали, ако бъдат изложени в магазините, от трета са рекламни материали и тн. Почти всеки дизайн на кутия може да бъде приложен по такъв начин, че да осигурява оптимална защита на хранителните продукти. Кутиите от велпапе са по-здрави от тези от картон, заради специфичната структура на велпапето. И двата материала обаче са подходящи за боядисване и принтиране върху тях. Това означава, че можете да сложите цветовете на бранда ви и логото. Цветният картон е едно от най-изгодните решения, когато става въпрос за атрактивна и функционална опаковка или POS кутия.

Кутии с прозорче

В хранителната индустрия често хората искат да видят продукта как изглежда вътре в кутията. Ако не им се осигури прозорче, през което да се вижда, тогава започват да търсят начин да отворят кутията. Прозорчета привличат вниманието и позволяват да се прецени качеството на хранителния продукт. Хората сме доста визуални и винаги търсим начин да видим какво точно ще купим. От еволюционна гледна точка, това ни е предпазвало от поглъщането на отровни храни, които сме разпознавали по цвета им. Клиентът може да прецени дали му допадат съставките и да купи продукта, ако опаковката не е изцяло затворена и непрозрачна.

Картонени пакети

Това са опаковки от картон, които носят името на продукта и цялата нужна информация. Този вид опаковки са с по-ниска сложност и заемат малко място. Изключително подходящи са за ядки, сладки, шоколади, бонбони и тн. Могат да бъдат индивидуализирани спрямо продукта, да бъдат различни размери и цветове. Освен това и цената им е ниска.

Термоустойчива опаковка

Когато говорим за хранително-вкусовата промишленост няма как да не споменем температурните разлики. Някои храни се нуждаят от опаковка, която да ги предпази да бъдат пресни, да не допускат конденз и влага. Освен това има и хранители продукти, които трябва да имат възможността да се поставят директно в микровълновата фурна.

кутия от картон с капак и специфична форма

Картонени кошнички и купи

Този тип картонени опаковки са прекрасен избор за плодове и зеленчуци. Те са устойчиви и предлагат защита за чувствителните продукти. Всеки модел кошница или купа може да бъде изработен и с капак или прозорче.

Сгъваеми кутии с подплата

Тези кутии пазят от разливане течните продукти, също така пазят от влага, изветряне на аромата и вкуса.

Сгъваеми кутии за перфектно порциониране и дозиране

За никого не е тайна, че удобството продава. Много клиенти предпочитат опаковки за храна, които позволяват лесно отваряне, изливане, измерване и повторно затваряне. С правилен дизайн една такава картонена кутия винаги е по-предпочитана от клиентите. Основната причина е, че продуктът няма да изветрее и ще се запази по-дълго.

Какви картонени опаковки предпочитат потребителите?

На първо място, потребителите винаги слагат устойчивостта на една опаковка. Никой не иска да си купи продукт, който ще се разпадне, докато го занесе вкъщи. Важно е винаги да избирате опаковки и кутии, които да продължават цялостната концепция на бранда ви. Това е много силно оценено от потребителите. Освен това потребителите харесват и онези опаковки, които им привличат вниманието, цветово, с лого, мото и тн. Брандингът е от основно значение при опаковките, POS дисплеите, кутиите и останалите рекламни материали.

Източник: https://dimeko.com/