Как да изберем чашомиялна за бар?

В търсенето на правилната чашомиялна за бар ще се натъкнем на редица предложения в ресторантьорската индустрия и ще открием, че съществуват куп възможности за всяка една грижа и дейност. Това, обаче, не означава, че изборът ще е задължително по-лесен. Напротив, често той може да бъде дори по-затруднен, отколкото ако имахме само две-три предложения за обмисляне. Все пак е значително по-сложно да откриеш точното решение сред огромната база възможности, налична на пазара. Но ние сме тук, за да помогнем с този проблем. Е, как точно да изберем чашомиялна за бар?

Капацитет

Едно от първите неща, които трябва да обмислите, когато купувате чашомиялната, е нейният капацитет. В зависимост от типа заведение, средната натовареност, максималната натовареност и максималният капацитет на заведението, ще имате специфични нужди, присъщи само на вашия бизнес. Съответно, преди да закупите даден продукт (и то не само от типа чашомиялна), помислете за тези аспекти. Нужно е да обърнете внимание на всеки един от тях, за да сте сигурни, че в крайна сметка ще стигнете до най-оптималното решение за своята персонална ситуация. Максималният капацитет на чашомиялната определя нейната продуктивност, що се отнася до поддържането на най-добрата функционалност на заведението ви.

Вид зареждане

Чашомиялните могат да се зареждат по различни методики, например, възможно е да са с хоризонтално или друг тип зареждане. Това не е най-важният елемент от избора ви, но е ценен от гледна точка на удобството. Той ще определи къде ще поставите вашата чашомиялна, как тя ще бъде достъпвана и колко лесно ще е на персонала ви да борави с нея. Не базирайте решението си изцяло на този фактор, но го разгледайте като променлива, която подлежи на обмисляне.

Материал на изработка

Естествено, материалът е онова, което определя колко добре ще работи вашата чашомиялна, колко често ще има нужда от поддръжка и евентуални ремонти, колко лесно ще е да бъде почиствана. Да, има и други фактори, които играят роля, но те са по-недоловими и не се отчитат толкова лесно.

Енергийна ефикасност

Тя ще определи енергоразхода на вашия уред. Той има пряка връзка с цената за електричество, която ще платите по-късно, както и с въглеродния отпечатък, който заведението ви ще остави в атмосферата. Двата фактора са еднакво важни, макар понякога да не се замисляме за втория. Съответно, търсете възможно най-висок клас енергийна ефикасност. По този начин ще се уверите, че тя работи оптимално, без да разхищава излишна енергия. В крайна сметка, това определено ще окаже влияние върху бюджета ви.

Качество

Несъмнено една от най-важните подробности, които всъщност изобщо не са подробности. Това е съществен елемент при избора на кой да е уред, а е още по-валиден, когато става въпрос за професионални такива. От качеството зависи не само как ще функционира уредът и доколко ще е ценен за ежедневната ви работа, но и колко дълготрайно ще ви служи и какви ще са разходите за поддръжка и потенциални ремонти. Съответно, отделете необходимото време, за да сте сигурни, че избраният от вас продукт е от възможно най-високо качество.