Как да изберем подходящия бански за фигурата си?

Празничният сезон наближава и е крайно време да изберете мечтания бански. Плажните стилизации показват много, но правилно подбраният костюм ще ни накара да заслепим всички наоколо, независимо в каква форма е тялото ни. Как да го постигнем? Като изберем бански, който ще бъде съобразен с типа на нашата фигура! По този начин ще подчертае силните ни страни и ще прикрие евентуални недостатъци на фигурата.

Днес ще ви кажем кой бански костюм да изберете за различни типове фигура.

Ябълка

Много жени намират формата на ябълката за най-проблемната при избора на бански. Този тип фигура се характеризира с изобилие от гърди, липса на изразена талия и често голям корем. В същото време собствениците на такава фигура често могат да се похвалят с пропорционална линия на раменете и оформени, тънки крака.

При избора на бански, основната ни цел ще бъде да поддържаме правилно бюста и да прикриваме изпъкналото коремче. Това може да се постигне, като се спрете на модели, които ще привлекат вниманието към горните части на тялото, ще откроят краката и оптически ще изтънят силуета. Целите бански са чудесен избор.

Ябълките могат да си позволят и бански с висока талия. Прикриват корема и изтъняват талията. За този стил бикини не забравяйте да изберете сутиен с подплънки и банели, които ще осигурят перфектна поддръжка на гърдите.

Триъгълник

Фигура с форма на триъгълник е обратната страна на круша. Характеризира се с широки рамене и тесен ханш. Често триъгълниците нямат вдлъбнатина и маркирана талия. В този случай също трябва да се стремим да балансираме оптически пропорциите на фигурата, като обърнем внимание на долните части на тялото. В този случай най-добре ще работят изразителни бикини за бански с декорации или в интензивни цветове и приглушено горнище.

Ако имате триъгълна форма, изберете долна част на бикини, която ще привлече вниманието. Перфектни ще са бикините с интересни декорации, които имат декоративна апликация наподобяваща моряшко въже. Бикини с връзки на бедрата също ще бъдат перфектни, което визуално ще разшири тази област. За да стесните малко горната част на тялото, най-добре изберете обикновена горна част на бански с тънки презрамки или такава, която се завързва на врата.

Круша

Крушовидният силует е един от най-често срещаните, така че си струва да му обърнете специално внимание, когато избирате подходящия бански за фигурата. Характеризира се с диспропорция между тесни рамене и широки бедра. Често крушите имат и малък бюст. Такъв силует трябва да бъде правилно балансиран. Как да го постигнем? Най-лесният начин е да привлечете вниманието към бюста, като изберете горнище на бански с наситен цвят, волани или декорации. Долните части на бикините в този случай трябва да са приглушени и да не се набиват на очи.

Изберете горнище към бански, което оптически ще увеличи бюста и ще насочи цялото внимание към горните части на тялото. Светъл тюркоазен или розов сутиен за баня ще бъде идеален. В допълнение, минималистично, класическо долнище за тъмен бански костюм, например тъмносин или черен.

Ако харесвате бански костюми от една част, тогава банския костюм  с дълбоко холивудско деколте, чиято горна част е украсена с женствена волана, ще бъде идеален за фигура круша. Може да изберете и модел с връзка на бюста, която да разголи деколтето.

Правоъгълник

Това е фигура, която няма линия на талията. Често ширината е същата като ширината на бедрата и раменете. В този случай при избора на бански ние държим оптически да подчертаем талията и да разголим ханша и бюста, за да се стремим към формата на пясъчен часовник. В този случай е най-добре да изберете цял бански, който подчертава талията. Притежателките на такава фигура могат да заложат и на бански от две части с бикини с висока талия и интересен сутиен.

пясъчен часовник

Фигурата, за която мечтаят всички жени, независимо от географската ширина, е пясъчният часовник. Характеризира се с оформени рамене, големи гърди, закръглени бедра и видима вдлъбнатина на талията. Пясъчният часовник може безопасно да се счита за идеална фигура. Собствениците на този тип фигура не трябва да обръщат много внимание на правилното изрязване на банския костюм. Те просто изглеждат добре във всеки модел. Жените с такива пропорции могат да си позволят много повече. Те ще изглеждат страхотно както в бански костюми от една част, така и в бански костюми от две части, с висока талия или в скромни бикини.

Жените с фигура пясъчен часовник ще изглеждат феноменално в цял холивудски бански, в който ще разголят бюста и гърба. Бански с връзка отпред също ще бъде чудесен избор. В случай на бански костюми от две части, класически бикини ще бъдат идеални. Подсилен сутиен с декорация между гърдите и скромно дъно на бикини ще подчертаят всички предимства на такава фигура.