Какви са ползите от покупката на професионален планетарен миксер?

В оборудването на всяка кухня трябва да се сдобием с редица професионални уреди, които да ни помагат при извършването на ежедневните готварски задачи. Един от тях е широко хваленият професионален планетарен миксер. Понякога, обаче, може да се зачудим дали той е най-доброто решение. Да, все пак има и множество други вариатни. Затова нека видим какви са ползите от закупуването му и какво точно всъщност ни дава.

Висока мултифункционалност

Благодарение на характеристиките, които го изграждат, и на функциите, които ни предоставя, планетарният миксер е мултифункционален. С него можете да приготвяте разнообразие от храни и продукти, включително да смесвате кайма, тесто, да правите различни готварски смеси, а дори и пюрета и крем супи. Всичко това означава, че с един уред можем да решим голяма част от нуждите на менюто си. Всяка кухня има нужда от миксер, а вашата може да се нуждае от планетарен такъв, ако ви трябват разширени функционалности.

Начин на обработка на храната

Миксерът не се нарича планетарен случайно. Това идва от начина, по който обработва храната. По-точно, движенията на бъркалките се извършват по начин, който наподобява движението на планетите. Може би ще се зачудите защо си заслужава да споменаваме това. Причината е, че именно тази му черта ни дава възможно най-добрата консистенция, плътна текстура, добре аерирана, добре смесена и отлично хомогенна.

Широк диапазон капацитети

Ресторантите се различават по нуждите си. Някои от тях ще се справят отлично с малки по капацитет миксери, които не заемат твърде много място, не струват твърде скъпо, но същевременно им достигат за обработка на дневните поръчки. За разлика от тях, други заведения имат нужда от значително разширен капацитет, който да може да приготви много по-голямо количество смеси и храна. Хубавото на планетарните миксери е че идват в широк диапазон от капацитети. Ще намерите както такива от по осем литра, така и такива, които достигат до над сто литра. Това е чудесна характеристика, тъй като дава възможност за оптимизиране на продукта спрямо нуждите на заведението ви.

Няколко скорости на работа

Повечето планетарни миксери идват с няколко скорости на работа. Защо е важно това? По време на работния си процес готвачите може да имат нужда от по-бърза или по-бавна скорост, в зависимост от това как искат да приготвят необходимата смес, крем супа, пюре или друго изделие. Наличието на няколко скорости означава, че готвачите ви ще могат да оптимизират своя работен процес спрямо характеристиките на всяко едно изделие, което приготвят.

Качество

Определено планетарните миксери са едни от най-добрите миксери, които се намират на пазара в момента. Те дават отлични характеристики, които отговарят на изискванията и на най-строгите готвачи. Планетарните миксери се изработват от първокласни материали и повечето производители работят по най-съвременните технологии. Разбира се, спазват се всички необходими стандарти не само за качество на продукта, но и за неговата безопасност.

Цена

Планетарните миксери идват на изгодна цена. Да, тя ще варира при различните модели. Най-голямата разлика в цената ще се обуславя от капацитета на уреда. Но като цяло продуктите са на някои от най-добрите цени, които могат да бъдат открити на пазара.