Значението на добрите обувки

Обувките имат мисията да предпазват крака от неблагоприятни метеорологични условия - студ, влага, дъжд, кал, от неравности в земята, от удари, драскотини, рани и др. Значението на използването на добри обувки следователно не е само въпрос на естетика. Здравето е аспект, в този смисъл, който не трябва да се пренебрегва.

Използването на правилния тип обувки пряко влияе върху благосъстоянието на краката и косвено влияе върху правилното функциониране на ставите, гръбначния стълб и врата. Наистина, много от деформациите на краката и патологиите на опорно-двигателния апарат и кръвоносната система са следствие от носенето на неподходящи обувки за дълги периоди от време.

 Характеристики, които обувките трябва да притежават

Въпреки че всичко зависи от възрастта, ситуацията, момента, характеристиките или вида дейност на всеки конкретен човек, може да се твърди, че като цяло характеристиките, които трябва да се вземат предвид при закупуването на обувки, се въртят около четири основни аспекти: материал, форма, брой и височина.

Що се отнася до материала , препоръчително е той да е дишащ, за да се избегне влагата, причинена от изпотяване, както и нагряването и последващото омекотяване на епителната тъкан на крака. Ако обувката е дишаща, протриването и гъбичките могат да бъдат частично избегнати, например, тъй като се избягват топлината и влажността. Кожата и меките тъкани обикновено работят добре. 

Подметката на обувката трябва да е изработена от мек и гъвкав материал, за да смекчи евентуални шипове и мазоли по стъпалото. 

Добре е да купувате обувките си в късния следобед, когато краката ви са леко подути от целодневната активност. По този начин те се предотвратяват от компресиране в определени времеви интервали.

Носенето на тесни обувки, просто поради модни или естетически причини, може да причини здравословни проблеми като буниони или разширени вени.

Същото важи и за прекомерния ток . Височината не трябва да надвишава четири сантиметра, в противен случай се улеснява появата на средносрочни и дългосрочни проблеми в опорно-двигателния апарат и кръвоносната система на краката, тялото и шията.

 Добре известно е твърдението, че качеството е по-ценно от количеството. Това може да се каже за добър чифт обувки. За съжаление сме виждали мъже да пренебрегват избора си на обувки и често купуват по-некачествени обувки, особено когато става дума за офис облекло.

Днес обувките играят важна роля във всеки тоалет, който облечете. Независимо дали става въпрос за спортни обувки или официални обувки, важно е да изберете правилните обувки , тъй като можете да разчупите или да направите външния си вид с обувките, които изберете да носите.

Когато инвестирате в качествени обувки, вие инвестирате в самочувствието си. С по-прости думи, вашата увереност и фактор за добро усещане са пряко свързани с това колко комфортно и със стил се чувствате. Представете си вълнението си, когато купувате ново облекло или обувки – нямате търпение да ги носите, нали? И когато имате възможност да го покажете, се чувствате най-уверени и в кожата си.  Следователно чифт качествени обувки пряко влияе върху вашата увереност.

Обувките с добро качество не само ви стоят добре, но са произведени от материали, които поддържат краката ви чисти и здрави. Неподходящите обувки компрометират вашия комфорт и здравето на краката ви. За това по-добре инвестирайте в качествени обувки, за да поддържате краката си здрави.