Защо е добре да поставите битумни керемиди на вашия покрив?

Все повече различни видове битумни керемиди се предлагат на пазара. Причината е, че и търсенето им не спира да нараства. И това не е случайно! Все повече хора избират именно този материал за направата на покрива си.

Плюсове на битумните керемиди:

  • Повишена устойчивост на влага , гаранция на производителя за липса на течове - 15 години.
  • Екологична чистота , безвредност за човешкото тяло и околната среда.
  • Тишина по време на дъжд , високо ниво на изолация от чужд шум.
  • Подобрени топлинно спестяващи свойства , надеждна защита на покрива от топлинни загуби.
  • Без ръжда и конденз на влага.
  • Леко тегло и удобни размери, позволяващи сами да транспортирате и монтирате покритието.
  • Достатъчно гъвкав за сложни покриви.

Ако и вие решите да вземете битумни керемиди, лесно можете да ги намерите, дори и онлайн.

Когато избирате покривно покритие, обърнете внимание не само на цената му, но и на разходите за монтаж - поради трудоемкостта на инсталацията крайното количество на покрива може да нарасне няколко пъти, както например в случая на метални и някои гъвкави плочки.

В условията на родния климат топлоизолационната способност на материала играе съществена роля - въз основа на това свойство не металните, а битумните покрития са по-предпочитани.

Битумната керемида е модерен листов материал с класически вълнообразен профил. Изработен е от целулозни влакна и пълнител, покрит с битум и оцветен с естествени пигменти.

В сравнение с необемни битумни керемиди, релефът на по-големите по-вярно имитира дизайна на класически керемиден покрив. Ако керемидите имат декоративна превръзка, която е лесна за повреда при монтажа на покрива, тогава битумната керемида е боядисана в 4 слоя и демонстрира по-висока надеждност на декоративния слой. Друго предимство, което отличава битумните керемиди на фона на меки плочки, е ниската цена на монтажа поради липсата на необходимост от непрекъснато обшивка и допълнителна хидроизолация.

Източник: https://armormat.com/bitumni-keremidi/