Абстрактни картини с пролетен пейзаж

Природата и всичко, свързано с нея, е повтаряща се тема в много форми на изкуството, особено в живописта. Красотата на природата вдъхновява художниците от векове, а пролетните пейзажи са едни от най-популярните теми в природните картини. Ако обичате вибрациите на свежест, които идват с настъпването на пролетта, и искате да изследвате творчеството си чрез рисуване, тази статия ще ви бъде полезна. Обясняваме как да нарисувате абстрактен пейзаж с пролетни тонове и какви консумативи ще са ви необходими, ако искате да опитате. Ако имате нужда от вдъхновение, преди да започнете веднага, сме включили и няколко идеи. Да започнем!

Абстрактен пейзаж със сини тонове

Ако искате да създадете картина с абстрактен пейзаж със сини тонове, един от най-добрите начини да започнете е да използвате ограничена палитра. Една от най-добрите ограничени палитри за картина на небето е кобалтово синьо, кадмиево синьо и талоново синьо. Ако искате топло небе с ярко слънце, можете да комбинирате кобалтово синьо и кадмиево жълто. Ако искате хладно небе с леко затопляне, можете да комбинирате тало синьо и кадмиево червено. Ако искате балансирано небе, можете да комбинирате и трите бои. За да създадете усещане за отдалеченост в картината, можете да добавите бяло в небето. Ако искате да придадете на картината си мъглив вид, можете да добавите в небето малко френско ултрамарин синьо. Ако искате да създадете буреносно небе, можете да добавите в небето докосване на кобалтово синьо и докосване на френско ултрамарин синьо.

Абстрактен пейзаж с розови тонове

Ако искате да създадете картина с абстрактен пейзаж с розови тонове, един от най-добрите начини да започнете е да използвате ограничена палитра. Една от най-добрите ограничени палитри за картина на небето е кадмиево червено, кадмиево жълто и френско ултрамарин синьо. Ако искате топло небе с ярко слънце, можете да комбинирате кадмиево червено и кадмиево жълто. Ако искате хладно небе с леко затопляне, можете да комбинирате френско ултрамарин синьо и кадмиево жълто. Ако искате балансирано небе, можете да комбинирате и трите бои. За да създадете усещане за отдалеченост в картината, можете да добавите бяло в небето. Ако искате да придадете мъглив вид на картината си, можете да добавите малко френско ултрамарин синьо в небето. Ако искате да създадете буреносно небе, можете да добавите в небето докосване на кадмиево червено и докосване на френско ултрамарин синьо.

Абстрактен пейзаж с жълти тонове

Ако искате да създадете абстрактна пейзажна картина с жълти тонове, един от най-добрите начини да започнете е да използвате ограничена палитра. Една от най-добрите ограничени палитри за картина на небето е кадмиево жълто, кобалтово синьо и талоново синьо. Ако искате топло небе с ярко слънце, можете да комбинирате кадмиево жълто и кобалтово синьо. Ако искате хладно небе с леко затопляне, можете да комбинирате тало синьо и кадмиево жълто. Ако искате балансирано небе, можете да комбинирате и трите бои. За да създадете усещане за отдалеченост в картината, можете да добавите бяло в небето. Ако искате да придадете мъглив вид на картината си, можете да добавите кобалтово синьо в небето. Ако искате да създадете буреносно небе, можете да добавите докосване на талоново синьо и докосване на кобалтово синьо в небето.

Заключение

Времето става все по-топло и цветята разцъфват. Това е идеалното време от годината за рисуване на пролетни пейзажи. С толкова много красиви цветове, от които можете да избирате, възможностите са безкрайни. Ако някога сте искали да опитате да рисувате абстрактни картини, сега е идеалният момент!

Източник: БЪЛГАРИ 24