Задава се една от най-красивите регати по Черноморието » YEP.bg

Задава се една от най-красивите регати по Черноморието

Публикувано от Емилиян Ялъмов, YEP.bg на 13 April 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , ,

Снимка: Архив Варна Ченъл Къп

Една от най-красивите и атрактивни регати по родното Черноморие ще има свое издание и през настоящата година. Записването в Регатния офис за Варна ченъл къп ще стартира на 31 май, сочи програмата, която публикува в социалните мрежи Лъчезар Братоев. Преди 30 май регистрация може да се направи на e-mail: BavariaYachtsBulgaria@gmail.com, става ясно още от съобщението.

За 31 май е насрочено гонка, в която екипажите ще бъдат смесени. В тях ще се състезават професионалисти и аматьори. Реалното състезание ще започне на 1 юни и ще продължи през следващите два дни. Церемонията по награждаване на победителите и закриването на регатата е насрочено за 3 юни.

Традиционно най-красивата част на регата Варна ченъл къп е преминаването на лодките под Аспарухов мост. Тогава варненци и гостите на морската столица могат да наблюдават своеобразен валс на спинакерите.

Общо 32 яхти се включиха в регатата през 2017 г. На специално изградена сцена в квартал Аспарухово имаше и забавна програма. Професионален коментар за случващото се в регатата тогава направи Станислав Викторов, дългогодишен спортен журналист.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments