Ясни са победителите в регата Varna Channel Cup » YEP.bg

Ясни са победителите в регата Varna Channel Cup

Публикувано от YEP.bg на 4 June 2018 | 0 Коментари

Източник: Зорница Вълева

Етикети: , , ,

Награждаването на победителите в генералното класиране на регата VARNA CHANNEL CUP 2018 се проведе на Морска гара – Варна вчера.

Бяха проведени решаващите 3 гонки в акваторията на Варненския залив, като финалът се отличи със силно време, попътен вятър и логично - с оспорвана борба във всички класове.

Kупата в клас IRC 1 Racers и тази година грабна екипажът на „PETRA“ със шкипер Павел Дуков. Второто и третото място в генералното класиране на същия клас бяха съответно за “LZ Yachting” и „WASABI”.

В клас IRC 2 Cruisers победата отиде при „DARA”, второто място при „OBERON”, а третото при екипажа на Медицински университет – Варна с яхта „HYGEIA” и шкипер Ангел Дипчиков.

Купата за гонката в клас IRC 3 Classic вдигна екипажът на “UK SAILMAKERS”. Втори в класа останаха „PHOENIX”, а трети „IMPALA”.

В клас ORC A първото място бе отново за “PETRA”, а второто и третото, съответно за „RONIN” и “EXTASY”. В ORC B призовите места се разпределиха както следва – първо – за „WASABI”, второ – за „HYGEIA” и трето за „DARA”. В ORC C купата вдигна екипажът на „PROXIMA”, второто място бе за “SREBRENA”, третото за „KALINA”. Бургазлиите от “UK SAILMAKERS” пък станаха първи в клас ORC Conrad 25, следвани от „PHOENIX” и „ALBIREO“.

Освен купите, екипажите си поделиха като награда порядъчно количество шампанско, което допринесе за настроението на коктейла за закриване на регатата.

Тазгодишното, пето издание на регатата Varna Channel Cup, събра  250 ветроходци и 35 яхти, плаващи под флаговете на България и Румъния. Varna Channel Cup се организира с подкрепата на Община Варна.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments