Ветроходци от Сирос и Тенерифе си тръгнаха с реплики на зооморфна апликация от Варненския енеолитен некропол » YEP.bg

Ветроходци от Сирос и Тенерифе си тръгнаха с реплики на зооморфна апликация от Варненския енеолитен некропол

Публикувано от YEP.bg на 13 July 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , ,

На 12 юли във Варна се закри третата поредна ветроходна среща на деца и треньори от Варна, Сирос и Тенерифе. Спортният лагер беше за състезатели в клас „Оптимист“, като включи допълнително обучителен семинар за децата, както и за треньорите им.


Проектът „Ветроходство на три морета” / S3S – Sailing on Three Seas, финансиран по програма Erasmus+ Sport за пореден път през тази година събра заедно отборите на три ветроходни клуба: ЯК „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна”, Морски клуб Сирос и Морски спортни дейности Тенерифе. След срещите в Плая Сан Хуан (Тенерифе) и Ермополи (Сирос), дойде ред и на Варна да се изяви като домакин. От чужбина пристигнаха 16 състезатели, момичета и момчета и 6 треньори, а от българска страна се включиха състезателите в клас „Оптимист“ от представителния отбор на ЯК „кап. Георги Георгиев – Порт Варна”, както и новите попълнения от малки ветроходци, които са част от „Б отбора” на клуба.

Спортният ветроходен лагер по проект S3S беше официално закрит вчера. На церемонията бяха връчени специални плакети на международните участници. Състезателите получиха реплики на зооморфна апликация от Варненския енеолитен некропол, като спомен от гостуването на отборите в града ни. Ръчно изработени сувенири с логото на S3S подари Ирина МкТагарт, майка на Александра, най-малката състезателка на Клуба, участваща в лагера. За изпроводяк, родители и членове на ЯК „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“ подредиха изобилна и вкусна трапеза от домашни гозби. Танцуваха се хора и сиртаки, децата отново играха на станалите запазена марка на спортните лагери испански игри, а екипът на проекта проведе кратко заседание, за да планира следващия спортен лагер, който ще е  през октомври в Сирос.

 

 

 

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments