Ветроходци опъват ветрила по лунната морска пътека в памет на капитан Георги Георгиев » YEP.bg

Ветроходци опъват ветрила по лунната морска пътека в памет на капитан Георги Георгиев

Публикувано от YEP.bg на 1 August 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , , ,

Снимка: Ветроходна академия Кор Кароли

„Ветроходна академия Кор Кароли“ кани всички варненци и гостите на града да наблюдават първото организирано за България “Ветроходно плаване по пълнолуние“. То ще се състои на 25 август 2018г. (събота) от 22:00 часа до 01:00 ч.


Ветроходното плаване е любителско, като целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние. Ветроходната флотилия ще плава от фара на Пристанище Варна до трета буна и възможно най-близо до брега с вдигнати ветрила, за да могат всички от плажа, крайбрежната алея и Морската градина да я наблюдават и да й се наслаждават.
Плаването по пълнолуние е подарък за всички участници, преминали обучение по ветроходство в курсовете на „Ветроходна академия Кор Кароли“. Плаването ще се извърши на ветроходните яхти „Койот“ и „Ана Белла“.
„Ветроходна академия Кор Кароли“ кани всички собственици на ветроходни яхти да се включат във флотилията. За момента са потвърдили участие от ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“, ВК „Понтос“, „ЛЗ Яхтинг 1991“ АД и СК „Медик“ на Медицинския университет-Варна.
„Ветроходна академия Кор Кароли“ организира това плаване в памет на кап. Георги Георгиев.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments