Варненски студенти ще мерят ветроходни умения в регата „Академика“ » YEP.bg

Варненски студенти ще мерят ветроходни умения в регата „Академика“

Публикувано от YEP.bg на 22 August 2017 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , ,

Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“ организира първата за България междууниверситетска регата „Академика“, която ще се проведе в акваторията на  Варненския залив  от 16 до 17 септември 2017 година.  Регатата е финална дейност от проект „Ветроходна академия“, НПИМД-008-Н3/2017 по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2017 г. към Министерството на младежта и спорта.

Междууниверситетска регата „Академика“ ще се проведе в следните две групи:

Първа група: „Университетска-студенти“ в Национален клас „Конрад 25Р” – само за обучените младежи по ветроходство от Проекта, които ще бъдат разделени в шест екипажа (6 ветроходни яхти „Конрад 25Р”) по следните университета-ИУ, МУ, ТУ, ВВМУ, ВСУ и междууниверситетски (младежи извън варненските университети), с професионалните шкипери: Петър Димитров, Михаил Копанов, Александър Калчев, Павел Дуков, Александър Милев и Мартин Велков.

Втора група: „Университетска-професионалисти“ за всички ветроходни яхти, разделени в клас ORC, които по принцип се състезават на регати, но с условие да представляват университет,  който е завършил шкипера или по-голямата част от екипажа.

За всяка група ще има отделно класиране и награди, както и голямата награда - Купата на „Академика“, връчена на университета с най-добро класиране в двете групи.

Главен съдия на регатата ще бъде Антоанета Томова, а председател на протестната комисия проф. Камен Фильов-почетен председател на Българска федерация по ветроходство.

Целта на регатата от една страна е младежите, обучени по проект „Ветроходна академия“  да демонстрират придобитите знания и умения в екипаж с професионален шкипер от изброените по-горе, а от друга да обедини ветроходната общност на академично ниво и да покажи, че ветроходството като спорт може да се практикува във всяка възраст и квалификация.

По време на регата студентите в Проекта ще представят изработените от тях творчески табла за превенция срещу зависимости и агресия в следните направления:

-Медицинския университет-допинг и наркотична зависимост- последствия за здравето, превенция от зависимостта, анти-допинг.

-Технически университет-последствия и справяне с интернет зависимостта.

-Икономически университет - последствия и справяне с хазартната зависимост.

-ВВМУ- последствия и справяне с агресията.

-ВСУ-интеграция на хора в неравностойно положение.

-Междууниверситети – здравословно хранене.

Специални гости за награждаването на междууниверситетска регата „Академика“ са поканени Красен Кралев, Иван Портних, екипът на „Варна-Европейска младежка столица 2017“ и ректорите на варненските университети.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments