Над 20 ветроходни яхти ще плават по пълнолуние » YEP.bg

Над 20 ветроходни яхти ще плават по пълнолуние

Публикувано от YEP.bg на 24 August 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , ,

Снимка: Емилиян Ялъмов

Над 20 са екипажите на яхти, които са потвърдили участие в първото за България ветроходно плаване по пълнолуние. То ще се състои утре вечер. Лодките ще излязат в акваторията около 22 ч. Плаването ще продължи до 1 ч. след полунощ. Във флотилията се включват ветродохдните яхти: Ana Bella, Hygeia, Blue Magic, Caramel, Proxima, Elina, Bizzona, Tivia, Petra и мн. др.

Инициативата за плаването е на „Ветроходна академия Кор Кароли“. Излизането е любителско и целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние. Флотилията ще плава от фара на Пристанище Варна до трета буна и възможно най-близо до брега с вдигнати ветрила, за да могат всички да я наблюдават и да й се наслаждават от плажа, крайбрежната алея и Морската градина.

 „Ветроходна академия Кор Кароли“ обявява и конкурс за най-добра снимка на яхта от плаването по пълнолуние, като наградата е ветроходен курс.

„Ветроходна академия Кор Кароли“ организира това плаване в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за самотници ОСТАР’76).

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments