Над 100 състезателни морски мили очакват яхтите на „Кор Кароли“ » YEP.bg

Над 100 състезателни морски мили очакват яхтите на „Кор Кароли“

Публикувано от YEP.bg на 4 August 2017 | 0 Коментари

Източник: Регатен офис Кор Кароли

Етикети: , , , , ,

Снимка: Архив / Емилиян Ялъмов

Общо 9 квалифицирани съдии ще обслужват тазгодишната ветроходна регата "Кор Кароли". Главен съдия за поредна година ще е Пламен Георгиев. Ще работят протестна комисия в състав от 3 души и регатна комисия. Ще има и офицер по сигурността.

Представител на морска администрация Бургас ще бъде включен в работата по контрола на яхтите. Тази година всички яхти разполагат със сертификат ORC, така че клас "Свободен" няма да има. В IRC ще имаме два класа и три в ORC, коментира главният съдия. "Ако се съберат повече от 3 яхти в "Конрад 25 R" ще направим отделен клас", заяви Пламен Георгиев. Той се надява тази година участващите яхти да бъдат повече от минали години. На този етап има заявка от украински яхти, а практиката показва, че българските участници подават заявка през последната седмица преди регатата.

Състезанието тази година включва малко над 100 морски мили. Стартът е в Бургас, като началото ще бъде дадено с Про Ам гонка на 12 август. Същинската надпревара стартира на следващия ден, от моста в гр.Бургас в посока остров Св.Анастасия и финал в Свети Влас. На следващия ден участниците потеглят в посока Варна, а в последния състезателен ден всичко ще се рeшава във варненския залив, на 15 август. Същия ден ще бъде и официалното награждаване.

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments