Министър Красен Кралев връчи купите и медалите в Междууниверситетската регата „Академика“ » YEP.bg

Министър Красен Кралев връчи купите и медалите в Междууниверситетската регата „Академика“

Публикувано от YEP.bg на 18 September 2017 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , ,

Снимки: Яхт-клуб "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна" и YEP.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купите и медалите в Първата междууниверситетска регата „Академика“. Състезанието се организира от яхт-клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“. То се състоя в два поредни дни в акваторията на Варненския залив.

Състезанието е неразделна част  от проект „Ветроходна академия“ на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2017 г. към ММС.

„Видях, че студентите са доволни, а това означава, че и ние сме доволни, защото сме направили програма, която да е от полза за тях. Благодаря на яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“ за начина, по който се организира тази студентска регата, в която 96 студенти от варненските университети за първи път усетиха магията на ветроходството. Проектът е много интересен и догодина ще продължим работа с яхтклуба и ще го разширим“, заяви на церемонията по награждаването министър Красен Кралев.

Проектът „Ветроходна академия“ е финансиран от Министерството на младежда и спорта с 39 226 лв. Неговата идея е да популяризира ветроходството като начин за изграждане на навици за здравословен и физически активен начин на живот сред младежите.

Регатата „Академика“ се проведе в две групи. В първата„Университетска – студенти“ участваха шест лодки от клас „Конрад 25Р“. На тях се качиха обучените младежи и девойки по проекта. Яхтите се управляваха от професионални шкипери. Екипажът на Quantum Racing, който бе с ментор Павел Дуков и бе допълнен от студенти от Технически университет – Варна  спечели първото място.

Във втората група „Университетска – професионалисти“ участваха ветроходни яхти от  клас ORC. Условието към тях бе да представляват ВУЗ, който е завършил шкиперът или по-голяма част от екипажа. В ORC A първи се класираха LZ Yachting 1991. Те бяха следвани от Blue Magic. В ORC B първото място бе за Higia, а в ORC C купата отиде приTornado.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments