Регата „Купата на начинаещите” ще се проведе във Варна » YEP.bg

Регата „Купата на начинаещите” ще се проведе във Варна

Публикувано от YEP.bg на 9 June 2017 | 0 Коментари

Източник: Антония Попова

Етикети: , , ,

Снимка: Архив / Мая Ангелова - Митева

На 10 и 11 юни 2017 г. Яхт Клуб “Кап. Георги Георгиев-Порт Варна” е организатор и домакин на детска регата „Купата на начинаещите” за клас „Оптимист”. Проявата се провежда съгласно Договор ДСК 36-00-357/21.03.2017 по Програма „Децата и спортният клуб” на Министерството на младежта и спорта и с любезното съдействие на „Пристанище Варна” ЕАД.

По предварителни заявки в регатата ще вземат участие около 40-50 деца в клас „Оптимист”. За най-малките състезатели това е първо официално състезание и те с огромно нетърпение очакват стартовете, за да премерят сили със свои връстници от няколко спортни клуба в страната. Предвидени са гонки и за състезатели с до три участия в регатите от Държавния спортен календар на Българска федерация по ветроходство.

Главен съдия на регатата е изявената ни състезателка в клас „420”   Вилиана Димитрова. Съдийският екип е сформиран изцяло от младежи, успешно покрили квалификация през 2016 година в Проект „Под Ветрила”.

С голям ентусиазъм в дните на регатата ще помагат и повечето състезатели от представителните отбори на клуба.

Много награди и страхотни изненади са подготвени от организаторите за всички участници, родители и  гости на закриването в неделя.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments