КОНСТАТАЦИЯ - Интересът към ветроходството сред младежите във Варна е огромен » YEP.bg

КОНСТАТАЦИЯ - Интересът към ветроходството сред младежите във Варна е огромен

Публикувано от YEP.bg на 26 September 2017 | 0 Коментари

Източник: Антония Попова

Етикети: , , , , ,

Още три седмици варненци и гостите на града ще имат уникалната възможност да се обучават в основните принципи на ветроходството. Единственото ограничение пред желаещите да участват е да бъдат на възраст между 15 и 35 години. 10-часовите курсове по ветроходство се провеждат на борда на в/я "Алгол", в извънработно време и са във връзка със спечеления проект на Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна", "Ветроходна школа Варна", финансиран oт Община Варна по Програма Варна – Европейска Младежка Столица 2017, направление „Младите професионалисти”, Договор за безвъзмездна помощ №20/31.07.2017г..

 

Проектът цели да утвърди Варна като дестинация за морски спорт и активна почивка и да създаде повече работни места за млади хора, свързани с ветроходството и ветроходния туризъм. До момента младежи обучиха по проекта други 28 свои връстници, варненци и гости на морската столица, без предишен ветроходен опит, като активно работиха не само по обученията, но и натрупаха ценен опит в работата по рекламирането, предлагането, администрирането и менажирането на предлагания "Курс по ветроходство". Попътен вятър имаше и за част от младежкия екип на проекта: както беше предвидено, шестима младежи успешно преминаха обучение за правоспособност "Водач на кораб до 40БТ". С придобиването на тази квалификация и ангажиментите им във Ветроходната школа, пред младите ветроходци се отварят нови възможности за професионална реализация, свързана с морето и града ни.

Благодарение на усиления труд на екипа от членове, треньори и доброволци на Яхт клуб "Кап. Г. Георгиев – Порт Варна", това лято интересът към ветроходството сред младежката общност във Варна е огромен. Всекидневните занимания в клуба не стихват, съобщават от ръководството.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments